Preppy 1 (5)


Recensie King serie 5 – Preppy door Sheila Vermeulen:
Hij zal je verraden

Misschien wil hij het wel, maar hij kan haar niet houden.

Preppy, of eigenlijk Samuel Clearwater, houdt van zijn huidige leven. Na zijn vreselijk slechte en traumatische jeugd geniet hij nu volop van al het vertier dat hij kan vinden. Vrienden, vrouwen, drugs, dat is alles wat hij nodig heeft.

Hij begrijpt dan ook niet waarom hij haar heeft gered en al helemaal niet waarom ze zijn gedachten beheerst. Andrea (Dre) is een junkie en hijzelf staat al met één been in de hel. Zij twee samen, dat kan nooit goed gaan. Zelfs als ze eenmaal clean is, weet hij dat hij haar niet bij zich kan houden.

“Op het eerste gezicht was de man ongeveer zo eng als de paashaas. Tot ik HET zag. Het was een vonk. Slechts een glimp van verdorvenheid die op de loer lag achter zijn amberkleurige ogen. Ik zag het in de manier waarop hij lachte terwijl hij me vasthield.”-T.M. Frazier

Als je weet dat iets niet kan, moet je er dan aan beginnen? En hoe laat je iemand daarna weer los, als je diegene eigenlijk niet meer wil laten gaan?

Hij zal je verraden van T.M. Frazier is het vijfde deel uit de King serie en het eerste deel uit de reeks over Preppy.

Na de bom die T.M. Frazier aan het einde van Bear heeft gedropt, voelde je het al aankomen. Een verhaal over Preppy. En dit complexe personage krijgt niet slechts één eigen boek, hij krijgt er maar liefst drie. De boeken in de verslavende King serie zijn niet echt boeken om los te lezen. Het verhaal over Preppy kun je dan ook het beste na Bear lezen.

Voor het verhaal van Preppy en Dre gaan we een stuk terug in de tijd. T.M. Frazier maakt een aantal tijdsprongen die het boek niet alleen een extra dimensie geven, ze verduidelijken het een en ander, maar roepen daarnaast ook weer nieuwe vragen op.

Van alle personages uit de serie is Preppy waarschijnlijk degene die je het hardst zal laten lachen, maar hij is vermoedelijk ook degene die het meeste angst inboezemt. Achter het nonchalante masker en zijn bijzondere stijl gaan een hoop duistere zaken en gedachten schuil. Een duisternis die Preppy volledig lijkt te omarmen.

Het verhaal wordt zowel vanuit Preppy als vanuit Dre verteld. Iets wat ik, zeker in dit genre, erg prettig vind, omdat je zo dichter bij de belevingswereld van beide personages kunt komen. De auteur zet opnieuw boeiende (oude en nieuwe) karakters neer, die je graag wilt volgen. Maar eerlijk is eerlijk, het is Preppy die de show steelt.

Preppy 1 – Hij zal je verraden trekt je het verhaal in, houdt je daar vast en gooit je eruit met een einde waarbij je wilt roepen dat het niet op dat punt kan stoppen.
★★★★ ★
Titel: Hij zal je verraden | Serie: King serie 5 – Preppy 1 | Auteur: T.M. Frazier | Uitgeverij: SVM Publishing | Categorie: new adult/dark romance | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 244 pagina’s | ISBN13: 9789493030916 | Verkrijgbaar sinds: november 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 10-03-2021 | Prijs: €18,50 en e-book €8,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.