Rage (4.5)


RageRecensie Rage door Sheila Vermeulen:
Als je haar doelwit bent, is vluchten zinloos.

Hope is hoe haar ouders haar hebben genoemd. Het meisje dat ze niet kan zijn. Rage is wie ze werkelijk is, degene tegen wie ze zich heeft verzet. Nu heeft ze haar omarmd. Ze heeft haar woonplaats ervoor moeten ontvluchten, maar eindelijk kan ze datgene doen waar ze al zolang behoefte aan had. Ze is een moordenaar.

“Mijn verhaal is anders dan dat van de meesten. Ik ben anders dan de meesten. Want in mijn verhaal, als je genoeg van iemand houdt, moet je eerst het pistool loslaten.”-T.M. Frazier

De nieuwe klus die ze in opdracht van haar mentor uitvoert, behoort echter totaal niet tot het soort klussen waar ze van geniet. Ze moet iemand in de gaten houden, als een soort oppas. Dat ze daar geen zin in heeft, is nog zwak uitgedrukt. Tot ze hem leert kennen en ontdekt dat Nolan niet is zoals ze had verwacht.

Juist wanneer ze ontdekt dat ze ook gevoelens kan hebben die niet om woede draaien, moet ze al haar woede oproepen om hem te redden.

Rage van T.M. Frazier is deel 4.5 uit de King serie en speelt zich gedeeltelijk af in de periode dat het verhaal van Bear en Thia zich afspeelt.

Daardoor zou je, als je de eerdere boeken uit de King serie hebt gelezen, al eens kennis kunnen hebben gemaakt met Rage. Mocht je die voorkennis niet hebben, dan is het verhaal van Rage los wel goed te volgen. Maar het lezen van de hele serie maakt het allemaal net even leuker.

T.M. Frazier brengt met Rage een explosief personage. Rage draagt een enorme woede in zich die op momenten niet te beteugelen is. Ze moordt niet omdat ze moet, maar omdat ze daarvan geniet. Niet omdat ze issues te verwerken heeft, maar gewoon omdat ze die eigenschappen in zich draagt.

Dat je toch met veel plezier het verhaal van Rage volgt, komt naar mijn mening door de manier waarop de auteur haar aan de lezers heeft geïntroduceerd. Door ook wat te vertellen over de periode waarin ze Hope was, en door haar verblijf bij Nolan, is het makkelijker om Rage te waarderen voor wie ze is. In Rage volg je het verhaal zowel via Rage als via Nolan. Het is leuk om te zien dat, en te ontdekken waarom, deze twee personages zo aan elkaar gewaagd zijn.

T.M. Frazier verstaat de kunst om haar lezers te laten vallen voor knappe bad boys en mooie bad girls die groots lief kunnen hebben, maar vooral ook vreselijk gevaarlijk kunnen zijn. En bij Rage is dat zeker niet anders. Rage krijgt 4.5 sterren van mij.
SVM

★★★★
RageTitel: Rage | Serie: King- deel 4.5 | Auteur: T.M. Frazier | Uitgeverij: SVM Publishing | Categorie: new adult/dark romance | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 244 pagina’s | ISBN13: 9789464200041 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie:  15-04-2021 | Prijs: €18,50 en e-book €8,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.