Thai (3)


Recensie King 3 – Thia door Sheila Vermeulen:
Zal hij zijn belofte aan haar nakomen?

Bear is op de vlucht, voor zichzelf, zijn verleden, zijn vader en zijn pijn. Hij probeert zijn pijn te verdoven met vrouwen, drank en andere verdovende middelen. Maar de pijn van wat er is gebeurd en wat hij heeft verloren, slaat genadeloos toe zodra hij nuchter is. Daarnaast overvallen zijn vreselijke nachtmerries hem zodra hij in slaap valt.

In één keer verloor Thia alles. Haar familie, haar onschuld en haar leven. Als alles uitzichtloos lijkt, kan ze maar één oplossing bedenken. Ze gaat de gunst inlossen die haar jaren geleden is toegezegd. Ze weet precies waar ze de biker kan vinden die haar een belofte heeft gedaan.

“Ik gilde de nacht in; verlaten, bang en helemaal alleen. Ik liet mijn hand onder mijn shirt glijden en zocht steun, zoals ik dat zo vaak had gedaan als mijn ouders ruziemaakten, door de ring vast te grijpen die ik aan een kettinkje onder mijn kleding droeg.” -T.M. Frazier

Als een hoopje ellende wordt Thia bij het oude huis van Bear achtergelaten. Om zijn schuld in te lossen, zal Bear terug moeten naar de plek waar al zijn ellende is begonnen.

Thia van T.M. Frazier is alweer het derde deel uit de, enorm verslavende, King serie. Zelfs op de momenten dat het verhaal ijskoude rillingen over je rug laat lopen, kun je nog steeds niet stoppen met lezen.

Net als de andere delen van de King serie is Thia een rauw new adult verhaal. T.M. Frazier laat je je regelmatig afvragen hoe iets wat soms zo gruwelijk is, tegelijkertijd zo fantastisch kan zijn. Ze weet gewoon hoe ze de lezer haar verhaal in moet lokken.

Thia en Bear groeien heel verschillend op, maar voor beiden was het leven niet makkelijk. Zowel bij Bear als bij Thia, komen stukjes uit hun jeugd aan bod in het verhaal. Wanneer je de eerste twee delen van deze serie hebt gelezen, weet je al iets van Bear. Toch is het overgrote deel van de informatie nieuw. Een leuke bijkomstigheid is het feit, dat King en Ray (Doe) in dit deel ook regelmatig voorbij komen.

Thia en Bear zijn geen alledaagse karakters. Bear kan nogal lomp en grof overkomen, maar door de manier waarop de auteur zijn verhaal vertelt, kijk je daar graag doorheen. Thia is nog best jong en wat ik fijn vind, is dat T.M. Frazier die jeugdigheid soms nog een beetje laat doorschemeren. Ze heeft opnieuw personages gecreëerd waar je van gaat houden.

Tijdens het lezen van Thia dacht ik op een gegeven moment dat ik wist hoe dit deel zou aflopen, maar T.M. Frazier zorgde aan het einde toch nog voor een verrassing. Ook Thia krijgt 5 sterren van mij en ik kan echt niet wachten tot ik het vierde deel, Bear, kan gaan lezen.

★★★★★
Titel: King 3 – Thia | Auteur: T.M. Frazier | SVM Publishing | Categorie: New Adult | Verkrijgbaar als Paperback en E-book | 220 pagina’s (E-book) | ISBN13: 9789493030442 | Verkrijgbaar sinds: maart 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 10-04-2020 | Prijs: €18,50 – e-book €8,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.