Liefde zonder tijd


Liefde zonder tijd coverRecensie Liefde zonder tijd door Sheila Vermeulen:
Hoe lang duurt voor altijd en eeuwig?

Voor Maddy was de ontmoeting met Ben tien jaar geleden liefde op het eerste gezicht. Heel lang had Maddy geen idee dat Ben die gevoelens deelde. Ze hadden het nog nooit hardop naar elkaar uitgesproken.

Net nu hun band Rebellion zich op het punt van een internationale doorbraak bevindt, hebben Maddy en Ben besloten om eventuele obstakels samen te overwinnen en eindelijk echt voor elkaar te kiezen.

“Sinds april heb ik nauwelijks gesproken. Het doet er toch niet meer toe. Niets wat ik ooit nog ga zeggen, doet ertoe. Puur en alleen omdat ik alles wat ik had moeten zeggen, de dingen die echt belangrijk waren, niet uitsprak ………” – Anne May

Als het geluk eindelijk aan hun zijde lijkt te staan, slaat het noodlot toe en zorgt een haast ondraaglijk verdriet dat het hart van Maddy voor altijd wordt beschadigd.

Liefde zonder tijd van Anne May is een prachtige spin-off van de Zorgen voor de liefde reeks. Een new adult serie waarvan de personages, net als de karakters in dit boek, onder je huid en in je hart kruipen.

Met de hartverscheurende proloog maakt Anne May eigenlijk al wel duidelijk waar het verhaal heen zal gaan. Ze doet dit echter zonder het gevoel achter te laten dat je dan gelijk alles al weet. Sterker nog je wordt, ondanks dat je aanvoelt dat dit verhaal je hart gaat breken, uitgedaagd om door te lezen en te ontdekken waar het je zal brengen. Anne May zorgt dat je in het leven, de complexe gevoelens en de intense liefde van Ben en Maddy wilt duiken.

Bijna iedereen die graag leest, heeft wel een of meer personages die altijd een beetje bij je zullen blijven. Misschien omdat ze je raken, omdat ze je iets leren of omdat je ze bewondert. En alhoewel beide personages enorm aansprekend en bijzonder mooi zijn neergezet, valt voor mij vooral Ben in deze categorie. Anne May laat hem stralen als een zon die door de moeilijke tijden van Ben en Maddy heen straalt en hun pad zelfs in de donkerste momenten uiteindelijk toch weer weet te verlichten.

Liefde zonder tijd is meer dan alleen het verhaal van Ben en Maddy. Het is ook een verhaal van verlies en verdriet en van liefde en hoop. Anne May vertelt overtuigend en meeslepend over de weg naar acceptatie van elkaar, van anderen, maar vooral van jezelf. Ze schrijft over de struggle die Maddy doormaakt, maar laat ook zien met welke ogen Ben naar Maddy kijkt en hoe hij ziet wie Maddy echt is voordat die het zelf ziet. Dit wordt gedaan op een manier die je laat hopen dat we allemaal met eenzelfde blik naar mensen leren kijken als dat Ben dat in het verhaal doet. Liefde zonder tijd krijgt 5 dik verdiende sterren van mij.

Sneeuwvlokjesliefde
Bij het boek Liefde zonder tijd zat ook het hele lieve kleine boekje Sneeuwvlokjesliefde. Hierin kun je lezen wat er gebeurt als Maddy de stoute schoenen aantrekt en een risico neemt, in de hoop dat dit de vriendschap van Ben en Maddy voor altijd zal veranderen en verdiepen. Sneeuwvlokjesliefde is de prequel van Liefde zonder tijd.

Vector

★★★★★
Liefde zonder tijd bolTitel: Liefde zonder tijd | Auteur: Anne May | Uitgeverij: Woorden van Meij | Categorie: new adult | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 289 pagina’s | ISBN13: 9789464432480 | Verkrijgbaar sinds: februari 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 13-03-2022 | Prijs: €18,95 en e-book €4,99 (e-book sneeuwvlokjesliefde €0,99) | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.