Liefde zonder verleden


Liefde zonder verledenRecensie Liefde zonder verleden door Sheila Vermeulen:
Kun je het verleden vergeten en de toekomst negeren?

Abby krijgt de kans om haar verleden achter zich te laten en een nieuw leven voor zichzelf op te bouwen. Alhoewel ze niet alles uit haar vorige leven kan, en wil, loslaten, grijpt ze de kans om opnieuw te beginnen met beide handen vast.

De eerste dag in haar nieuwe appartement zorgt echter al gelijk voor problemen wanneer haar kast dwars door de muur van haar buurman heen valt. Een buurman die ze kent, maar die duidelijk niet op haar zit te wachten.

“Ik weet niet zeker of ik het heel erg benauwd ga krijgen, of binnen nu en een minuut of wat over mijn zuiger ga. Mijn buurman kijkt me nog steeds starend aan. Alsof ik een insect ben waarvan hij niet weet of hij het dood moet slaan of buiten de deur moet zetten …..”-Anne May

Is er dan toch nog iets anders van vroeger dat een plekje zou kunnen krijgen in Abby’s toekomst? Of is de afstand die de buurman schept onoverbrugbaar?

Liefde zonder verleden van Anne May is het tweede boek uit de mooie en aangrijpende Zorgen voor de liefde reeks.

Na het verhaal van Miriam en Gideon, lees je in dit tweede deel het intense en gelaagde verhaal van Silas en Abigail (Abby). In deze reeks heeft ieder personage een rugzakje, dat op de een of andere manier impact heeft op hun heden en toekomst. Anne May beschrijft mooi hoe de personages daarmee omgaan.

De keuze om voor personages te gaan die niet perfect zijn, maar die ieder op een bepaalde manier beperkt worden door iets wat ze hebben, of hebben meegemaakt, vind ik persoonlijk de grootste kracht van deze serie. Voeg daarbij de aangrijpende manier waarop Anne May hun verhaal vertelt en je hebt de ingrediënten van een prachtige en, wat mij betreft, belangrijke serie.

Als lezer heb ik echt een zwak voor karakters die tegen alle verwachtingen in, of ondanks alle tegenslagen, toch iets van hun leven proberen te maken. Die liefde ontvangen ook als ze niet aan het ideaalbeeld voldoen of zelf vinden dat ze die liefde niet verdienen. Anne May verwerkt dit allemaal in Liefde zonder verleden en behoudt een mooie balans tussen hartverscheurend en hartverwarmend.

In Liefde zonder verleden van Anne May mogen we meekijken met Silas en Abby en hun medebewoners en lezen we over hun hoogte- en dieptepunten. Natuurlijk is er in hun bijzondere levens ook heel veel ruimte voor de liefde. Dit warme en meeslepende verhaal krijgt 5 sterren van mij.

dvp logo

★★★★★
Liefde zonder verledenTitel: Liefde zonder verleden | Serie: Zorgen voor de liefde – deel 2 | Auteur: Anne May | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: new adult | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 320 pagina’s | ISBN13: 9789403628813 | Verkrijgbaar sinds: juni 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 06-07-2021 | Prijs: €18,96 en e-book €4,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.