Hij die vasthoudt (4)


Recensie Long Acre 4 – Hij die vasthoudt door Sheila Vermeulen:
Verloren liefde, verloren vriendschap?

Nadat Kincaid haar vriendje verloor bij de schietpartij, die plaatsvond tijdens de gala-avond op de Long Acre High School, wist ze dat ze haar kans op die ene grote liefde ook verloren had. Nu kan ze eigenlijk alleen nog maar zorgen dat al het andere in haar leven zo mooi mogelijk is. Dan staat haar vroegere beste vriend opeens weer voor haar neus. 

“Dat soort intense emotie gaf hem het gevoel alsof zijn ingewanden met een roestige lepel waren opgeschept. Rauw. Schrikachtig. En hij was waarschijnlijk wel de laatste persoon die Kincaid nu om zich heen wilde hebben…..”-Roni Loren

Ashton is, zodra hij kon, uit Long Acre vertrokken met de bedoeling om daar nooit meer terug te keren. Hij wilde niet alleen ontvluchten aan de nasleep van de schietpartij, maar ook aan zijn ongelukkige thuissituatie. Met zijn plotselinge vertrek heeft hij zijn beste vriendin ontzettend veel pijn gedaan. En nu is hij terug op de enige plek waar hij niet wil zijn.

Wanneer Ashton en Kincaid elkaar weer zien, voelen ze veel meer dan alleen boosheid. Zou het kunnen dat ze zich vroeger vreselijk hebben vergist?

Hij die vasthoudt van Roni Loren is het afsluitende deel van de vierdelige Long Acre serie. Een romantische new adult serie met een aangrijpende verhaallijn, over de nasleep van een high school schietpartij.

Aangezien Kincaid mijn favoriete personage is uit deze serie, had ik mij enorm verheugd op dit laatste deel. Maar volgens mij heeft dat er juist voor gezorgd dat ik in eerste instantie wat moeilijk in dit verhaal kwam. Ik miste een klein beetje de stoere, sterke en grappige Kincaid uit de eerdere delen.

Natuurlijk kon je al eerder aanvoelen dat er veel meer achter al die vrolijkheid schuilging, maar voor mijn gevoel kwam er in dit deel een iets te grote omslag bij Kincaid. Gelukkig bleef er voldoende over om alsnog van het verhaal te genieten, en kwam aan het einde alles mooi samen. Waardoor je de serie alsnog met een prettig en voldaan gevoel kan afsluiten.

Het personage van Ashton is een fijne aanvulling op de reeds bestaande personages, en Grace en Charlie brengen wat ouderlijke warmte met zich mee. Roni Loren weet hoe ze personages en verhaallijnen moet creëren die het hart van haar lezers verwarmt en verovert.

Het sterkste punt van de vier boeken is, wat mij betreft, de onvoorwaardelijke vriendschap van de vier vrouwen die een hoofdrol vervullen in deze serie. Het is die vriendschap die alles aan elkaar verbindt. Die zorgt voor warmte, steun, aansporing en humor en die elk van de vier vrouwen sterker maakt.

Hij die vasthoudt heeft mij, na een wat moeizamere kennismaking, opnieuw weten te overtuigen. Roni Loren heeft met de Long Acre serie een aantal heerlijke en hartverwarmende new adult boeken afgeleverd. Hij die vasthoudt krijgt 4 sterren van mij.
★★★★
Titel: Hij die vasthoudt | Serie: Long Acre 4 | Auteur: Roni Loren | Uitgeverij Zomer & Keuning | Categorie: feelgoodromans, new adult boeken  | Verkrijgbaar als: e-book en paperback | 324 pagina’s | ISBN13: 9789020537727 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 24-12-2020 | Prijs: e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.