Zij die vecht (3)


Recensie Long Acre 3 – Zij die vecht door Sheila Vermeulen:
Maakt hun verleden een gezamenlijke toekomst onmogelijk?

Taryn heeft de schietpartij tijdens het gala van de Long Acre High School overleefd, maar veel leerlingen verloren daar hun leven. Haar zus was een van de dodelijke slachtoffers. Sindsdien draait alles in het leven van Taryn om dat verlies. De schietpartij beheerst haar werk, haar privéleven en nu kan ze er zelfs in haar liefdesleven niet aan ontkomen.

Shaw doet juist alles om de gevolgen van, en de herinneringen aan, die afschuwelijke gebeurtenis uit zijn leven te bannen. Als broer van een van de daders kun je nu eenmaal op weinig sympathie rekenen. Hij heeft zijn uiterlijk en naam veranderd en probeert zoveel mogelijk onder de radar te blijven. Hij hoopt zo een rustig leven te kunnen leiden. Maar dan ontmoet hij haar.

“Ze sloeg haar armen over elkaar als een advocaat, klaar om haar slotpleidooi te houden. ‘Mensen hebben mensen nodig. Ze moeten socialiseren. Vrienden hebben. Aanraken en aangeraakt worden. Mensen in hun leven hebben bij wie ze zichzelf kunnen zijn – zelfs als dat een onderbewuste behoefte is.’ “ – Roni Loren

Taryn en Shaw voelen de aantrekkingskracht vanaf de eerste ontmoeting. Maar is liefde voldoende als je ontdekt wie de ander is?

Zij die vecht is het derde deel van de Long Acre serie over een groep overlevenden van een schietpartij op een schoolgala. Roni Loren weet met het verhaal van Taryn en Shaw opnieuw een gevoelige snaar te raken.

Deze serie is een mooie mix van tragedie, romantiek en erotiek. De ontroerende passages veroorzaken soms best wat traantjes, maar het verhaal laat je ook lachen, zwijmelen en een beetje verliefd worden op de personages. Niet alleen de hoofdpersonages uit dit deel, maar ook de andere personages veroveren (opnieuw) een plekje in je hart.

De eerste twee delen waren vooral gericht op de (romantische) perikelen van een overlevende van het bloedbad. In dit derde deel geeft Roni Loren, naast een inkijk in het leven van een van de andere overlevenden, ook een inkijk in het leven van een familielid van een van de daders. De manier waarop dit is gedaan, is zowel ontroerend als ontwapenend.

Roni Loren brengt het verhaal van Taryn en Shaw met veel gevoel en humor. Het is een boek met een pittig onderwerp, maar het is geen zwaar verhaal. De auteur creëert een mooie balans tussen beide personages en slaagt er goed in om het feelgood-gevoel de boventoon te laten voeren. Hierdoor blijft het lezen, door het hele verhaal heen, een fijne en ontspannende ervaring.

Van de drie delen uit de Long Acre serie die ik tot nog toe heb gelezen, heeft Zij die vecht mij het meest geraakt, zonder dat daarmee iets is weggenomen van de feelgood-belevenis.
★★★★★
Titel: Zij die vecht | Serie: Long Acre 3 | Auteur: Roni Loren | Uitgeverij Zomer & Keuning | Categorie: feelgoodromans, new adult | Verkrijgbaar als e-book (als paperback vanaf 26-01-2021) | 309 pagina’s | ISBN13: 9789020537697 | Verkrijgbaar sinds: september 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 22-12-2020 | Prijs: e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.