Totale chaos (1)


Totale chaosRecensie Queen 1 – Totale chaos door Sheila Vermeulen:
De nieuwe sexy zangdocent zorgt voor nog meer chaos in het leven van Sophia.

Sophia heeft het inmiddels redelijk voor elkaar. Ze heeft fijne vrienden en een geweldige familie. Ze volgt een dansopleiding waar ze haar energie kwijt kan en ze datet met de knapste danser van de school. Daarnaast heeft ze een populaire vlog waarop haar vriendje Mason ook regelmatig verschijnt.

Wanneer de nieuwe, sexy zangdocent Scott van Spakenburg per ongeluk ontdekt dat Sophia ook fantastisch kan zingen, probeert hij haar over te halen om zangles bij hem te nemen. Maar door haar pestverleden en haar adhd is Sophia niet alleen onzeker maar ook nogal chaotisch. Toch besluit ze de uitdaging aan te gaan.

“Hij stapt in, start de auto en rijdt weg. Mam en ik kijken hem na tot hij uit beeld is. ‘Godallejezus’ zegt mam dan. Ik staar naar de plek waar zijn auto net de bocht om ging, ruim vijfhonderd meter verderop. ‘Zeg dat wel ….’ zucht ik.” -Olivia Lewis

Terwijl de relatie met Mason verslechtert, raakt Sophia steeds meer onder de indruk van de extreem aantrekkelijke zangleraar en brengen de zanglessen ineens veel meer teweeg dan alleen maar de stress van het zingen.

Queen 1 – Totale chaos is het vurige begin van een nieuwe new adult serie en een spin-off van de eerder door deze auteur geschreven King serie.

In deze serie volgen we Sophia King, de inmiddels twintigjarige dochter van Benjamin en Luci. Alhoewel ik echt een voorstander ben van het lezen van series in de juiste volgorde, ben ik daar deze keer toch van afgeweken omdat ik vreselijk verliefd was geworden op de cover van Totale chaos. En ik kan zeggen dat op dit punt instappen bij mij geen chaos heeft veroorzaakt, enkel de wens om ook snel de King serie te gaan lezen.

Olivia Lewis (her)introduceert personages die behalve grappig, spitsvondig, expressief en sterk, ook lief en kwetsbaar zijn. Sophia heeft een grote persoonlijkheid die haar regelmatig in de problemen brengt, maar die ook haar onzekerheden maskeert. Daarnaast hebben Sophia en Scott allebei een verleden dat ze maar al te graag willen vergeten.

De passie spat van de personages af en Olivia Lewis laat het vuur tussen Sophia en Scott behoorlijk opvlammen. De onmiddellijke connectie is duidelijk en voelt niet meer dan logisch. De problemen die hun samenzijn kan veroorzaken en het toch wat dwingende vriendje van Sophia, zorgen voor een paar behoorlijk spannende momenten en geven het boek een klein rauw randje.

Bij Totale chaos van Olivia Lewis werd ik eerst verliefd op de cover, daarna op Scott en Sophia, op haar vrienden en familie en tegelijkertijd ook op dit heerlijke verhaal. De geweldige personages, de humor, passie en spanning, de gekozen liedjes en de chaos die de ADHD  van Sophia veroorzaakt, creëren een gouden combinatie die wat mij betreft zeker 5 sterren waard is.
Vector

★★★★★
Totale chaosTitel: Totale chaos | Serie: Queen – deel 1 | Auteur: Olivia Lewis | Uitgeverij: Ellessy Relax | Categorie: new adult | Verkrijgbaar als paperback | 362 pagina’s | ISBN13: 9789086604371 | Verkrijgbaar sinds: maart 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 26-5-2021 | Prijs: €20,25 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.