Sla je slag


Sla je slagRecensie Sla je slag door Sheila Vermeulen:
Een goed doel, een loterij en een gewonnen date.

In haar studententijd had Dottie een genadeloze crush op de honkbalspeler Jason Orson en nu jaren later heeft ze, door een donatie aan het verkeerde goede doel, een date met hem gewonnen. Dottie geeft dat geld met alle liefde aan de stichting van Jason, maar die date gaat ze niet laten gebeuren.

Jason komt zijn afspraken altijd na. Dus als iemand veel geld doneert voor een date met hem, dan zal die ook plaatsvinden. Als Dottie afzegt, besluit hij haar op haar werk te bezoeken, maar hij was duidelijk niet voorbereid op de succesvolle, afstandelijke zakenvrouw die daar tegenover hem staat.

“Ik slik moeizaam en moet heel diep graven naar de harde zakenvrouw in me, maar tenslotte weet ik een strak gezicht te trekken en de indruk te wekken dat ik niet van mijn stuk wordt gebracht door zijn knappe gezicht of zijn vriendelijke ogen.” – Meghan Quinn

Kan Jason Dottie van gedachten laten veranderen over de date met hem? Of is het onmogelijk om door haar pantser heen te breken?

Sla je slag van Meghan Quinn is alweer de derde keer dat je van het leven van de honkballers uit de Brentwood reeks kunt genieten. Ieder deel heeft andere hoofdrolspelers waardoor de boeken ook los van elkaar kunnen worden gelezen.

Meghan Quinn houdt niet vast aan een stereotiepe man en vrouw, maar verrast je in dit deel met een man die op bepaalde punten net even anders is. Jason is een type hoofdpersoon waar ik even aan moest wennen, maar uiteindelijk kun je niet anders dan toch voor hem vallen.

Vooral de gesprekken die Jason voert, zijn hilarisch. Wat er in zijn hoofd gebeurt, is moeilijk voor te stellen, maar het is in ieder geval vreselijk grappig en het maakt daarbij niet uit met wie hij praat of aan wie hij tekstberichtjes stuurt. Ik kan me zo voorstellen dat de auteur hier vreselijk veel plezier aan heeft beleefd en naar mijn mening heeft ze dit ontzettend knap bedacht en uitgewerkt.

De dialogen zijn niet het enige sterke punt van Sla je slag, ook de personages en de onderlinge chemie maken dit een verhaal om van te genieten. Het is fijn dat je de gelegenheid krijgt om in de gedachten van de twee hoofdpersonen te kruipen, waardoor je beide kanten van het verhaal te lezen krijgt. Meghan Quinn kan hierdoor makkelijker onderscheid maken tussen dat wat ze haar karakters laat zeggen en dat wat ze ze laat denken.

Het grappige, romantische en erotische Sla je slag van Meghan Quinn bevat alle elementen om je een aantal overheerlijke leesmomentjes te bezorgen. En misschien zul je, net als ik, ook als het boek uit is, af en toe nog hardop moeten lachen als je aan de gekke gedachtekronkels van Jason denkt.

Volt logo

★★★★
Sla je slagTitel: Sla je slag | Serie: Brentwood – deel 3 | Auteur: Meghan Quinn | Uitgeverij Volt | Categorie: New Adult, sports romance | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 384 pagina’s | ISBN13: 9789021422084 | Verkrijgbaar sinds: juni 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 28-09-2021 | Prijs: €17,50, luisterboek €12,99 en e-book €11,99 | Bestellen

Luisterrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.