Verzet


Recensie Verkeerd 4 – Verzet door Sheila Vermeulen:
Als alleen keiharde wraak overblijft. 

Jude is gebroken. Alles wat hem lief is, heeft hij verloren. Hij heeft haar zijn wereld ingetrokken. En nu is dit zijn straf. Maar Tor en Cayla hebben de prijs betaald. Hij is ze kwijt, zijn grote liefde en zijn dochter. Alles wat hem nu nog rest, is wraak. Hij zal niet rusten tot hij iedereen die hier verantwoordelijk voor is, heeft weggevaagd.

“Er is een moment, een fractie van een seconde waarin de duisternis me overmeestert. Waarin een onbeschrijflijke hoeveelheid verdriet me verteert, maar dan ….. dan komt de woede langzaam naar boven, brandend en briesend, elke voorbijgaande seconde groeit het ….” – LP Lovell & SJ Cole

Ze heeft gedaan wat ze moest doen, voor Cayla. Ze kon niet anders. Hun meisje mag niet lijden onder het leven dat Jude en zij leefden. Er zijn te veel vijanden, waardoor ze nooit veilig zullen zijn. Als ze moet kiezen tussen Jude en haar dochter, dan kiest ze Cayla. Altijd. Zelfs als ze er zelf aan onderdoor gaat.

Als wraak en opoffering de enige opties zijn, kunnen ze dan ooit winnen? Of betekent de karteloorlog waar ze in zijn beland, het einde van Tor en Jude?

Verzet van LP Lovell & SJ Cole is het explosieve vierde, en laatste, deel van de Verkeerd serie.

Bijna direct wordt de lezer meegezogen in het verdriet dat Jude heeft nu Tor en Cayla er niet meer zijn. LP Lovell & SJ Cole beschrijven dit intens en woest. Precies het soort verdriet dat je verwacht bij een man zoals Jude. Dit maakte voor mij dat ik er, vooral in het begin, echt door geraakt werd.

Ook Tor is gebroken. Aan de manier waarop ze de situatie beleeft, kun je duidelijk merken hoe haar personage is geëvolueerd. De verraderlijke wereld waarin ze, in eerste instantie ongewild, terecht is gekomen, heeft haar veranderd. De auteurs voeren deze verandering in dit deel nog verder door, waarmee ze haar in een geduchte tegenstander hebben gevormd.

Het bekvechten en het geruzie tussen de verschillende personages gaat onverminderd door. Alhoewel dat voor mij soms best een tandje minder mocht, maakte het alles wel extra spannend. LP Lovell & SJ Cole hebben de diverse karakters behoorlijk onder druk gezet, waardoor het verhaal een aaneenschakeling van zeer ontvlambare situaties is geworden.

Met Verzet wordt de Verkeerd serie grotendeels bevredigend afgerond, terwijl het voor mij ook niet ondenkbaar is dat er nog een verhaal uit voort zou kunnen vloeien. Dit spannende slot krijgt 4.5 sterren van mij.

★★★★
Titel: Verzet | Serie: Verkeerd- deel 4 | Auteur: LP Lovell & SJ Cole | Uitgeverij: SVM Publishing | Categorie: new adult | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 244 pagina’s | ISBN13: 9789493030725 | Verkrijgbaar sinds: november 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 03-02-2021 | Prijs: €18,50 en e-book €6,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.