Weg van jou


weg van jouRecensie Queen 2 – Weg van jou door Sheila Vermeulen:
Zullen ze de weg naar elkaar steeds weer terugvinden?

Vol van het succes van haar, voor velen verassende, optreden wordt er thuis met vrienden en familie een feestje gebouwd. Een feestje dat voor Sophia niet compleet voelt zonder Scott. Met heel haar hart hoopt ze dat hij haar kan vergeven.

Scott is woest over Sophia’s gedrag, maar ook onvoorstelbaar trots op het optreden dat ze heeft gegeven. Het leek wel alsof ze speciaal voor hem zong. Hij kan alles wat er is gebeurd niet zomaar naast zich neerleggen, maar hij kan zich ook geen leven voorstellen waarin ze niet samen zijn.

“Ik kus zijn hand, denk terug aan het moment in het muzieklokaal dat we onze liefde voor elkaar voor het eerst uitspraken. Laat me niet alleen,’ zegt hij nog zacht, en dan wordt zijn ademhaling al snel regelmatiger. Ik focus me op het kalme op en neer bewegen van zijn lichaam en begin ook langzaam in te doezelen. ‘Nooit,’ fluister ik nog.”– Olivia Lewis

Door hun diepe liefde voor elkaar kunnen Sophia en Scott de afgelopen paar heftige dagen achter zich laten. Maar is hun liefde ook groot genoeg voor de enorme uitdagingen die hun nog te wachten staan?

Het new adult boek Weg van jou van Olivia Lewis is het tweede deel van de intense, erotisch getinte en op momenten hartverscheurende en verontrustende Queen serie. 

Direct vanaf de eerste bladzijde ben ik terug in de chaos die het leven van Sophia en de andere personages tekent en waar ook een structuurjunkie zoals ik van kan gaan houden, zelfs als een van die personages zich even niet zo prettig gedraagt. Gewoon omdat het de karakters maakt tot wie ze zijn en omdat het past bij deze bijzonder samengestelde groep mensen.

De liefde tussen Sophia en Scott is groots en heftig. Op een bepaald punt in het boek noemt Scott zijn samenzijn met Sophia een achtbaan en dat is precies wat je ook als lezer ervaart. Je wordt meegenomen in de overweldigende emoties van het verhaal en je voelt de verbazing, de liefde, de passie, de boosheid, het verdriet, de onbezonnenheid en de onmacht.

Olivia Lewis zet een eerlijke en rauwe versie van Sophia en Scott neer. Ze zijn verre van perfect, maar hebben een groot hart en ze hebben hartstochtelijk lief. De auteur brengt de personages in beeld op een manier die bij hun leeftijd past zonder dat ze ouwelijk of kinderachtig worden. En personages die iets met zich meedragen, die af en toe de mist ingaan, zijn ook vaak de personages die je het langst bij zullen blijven.

Weg van jou van Olivia Lewis is een fantastische dolle rit die met zoveel vaart aan je voorbijkomt, dat je even moet bijkomen als je aan het einde bent. Maar door waar het verhaal stopt, wil je eigenlijk maar één ding: snel door met deel 3, zodat je weet hoe het verder gaat. Queen deel 2 krijgt 5 sterren van mij.

Vector

★★★★★
weg van jouTitel: Weg van jou | Serie: Queen – deel 2 | Auteur: Olivia Lewis | Uitgeverij Ellessy  | Categorie: new adult | Verkrijgbaar als paperback | 374 pagina’s | ISBN13: 9789086604449 | Verkrijgbaar sinds: mei 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 14-08-2021 | Prijs: €20,25 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.