Een deur in het bos


Een deur in het bosRecensie Een deur in het bos door Jolanda Kalkman:
Op een dag staat er in het bos een grote rode deur. Mees vraagt zich af waar de deur vandaan zou komen. Ze fladdert ernaar toe, maar ziet verder niks bijzonders. Dan komt Everzwijn langs, Ze kijkt even onder de deur. “Wat mooi! Zo heb ik het nooit eerder gezien!” Mees is nu wel nieuwsgierig geworden, maar wanneer ze zelf kijkt, ziet ze niks bijzonders. Hoe komt het dat de andere dieren wel onder de indruk zijn?

Een deur in het bos leert jonge kinderen dat er heel wat te ontdekken valt wanneer je ergens net even anders naar (durft) te kijken.

Het prentenboek is getekend en geïllustreerd door Youri Slegers. Door middel van een deur leert hij kinderen dat er vaak veel meer te zien valt dan je op het eerste moment zou denken. Ik vind dat hij daar erg goed in geslaagd is. Zijn teksten zijn eenvoudig te begrijpen. Hij weet in zijn illustraties het verhaal te grijpen en zo te tonen aan kinderen.

In eerste instantie zie je een bos en een rode deur. Maar als je beter kijkt, zie je dat er allemaal dieren verstopt zitten en komen er zelfs kabouters kijken bij de rode deur. Ook kun je net als de dieren onder, over, naast en uiteindelijk ook door de deur heen kijken. En wat je dan te zien krijgt, is een verrassende wereld waar je anders misschien zo aan voorbij was gelopen!

Ik heb het prentenboek aan mijn dochter (6) voorgelezen. Zij vond de cover erg leuk en was erg benieuwd wat die rode deur nu in een bos deed. Ze vond het verhaal leuk, maar volgens mij begreep ze het niet goed. Toen ik haar wilde uitleggen wat de schrijver bedoelde met het boek, schoot mij plotseling een tekenles van de basisschool te binnen. We moesten toen een vierkant uitknippen, allemaal even groot, om er volgens doorheen te kijken. Wat zie je dan? En dus heb ik mijn dochter op dezelfde manier naar het boek laten kijken en toen begreep ze het! Ze was niet langer meer Mees, maar Everzwijn, Hert of Beer. Nu kon ze zien wat zij zagen en ze vond het prachtig!

Een deur in het bos is een mooi prentenboek dat je verder leert kijken, mits je er voor open staat!

★★★★★
Een deur in het bosTitel: Een deur in het bos |  Auteur en Illustrator: Youri Slegers | Uitgeverij De Eenhoorn | Categorie: prentenboeken | Verkrijgbaar als: hardcover | 32 pagina’s met illustraties | ISBN13: 9789462915688 | Verkrijgbaar sinds: 23 augustus 2021 | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 27-11-2021 | Prijs: €15,95 | Bestellen

 

weelzforkids

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.