Wie zit er in het ei?


Recensie Wie zit er in het ei? Door Jolanda Kalkman:
Er zijn heel veel eieren, kleine eitjes, iets grotere eitjes en hele grote eieren. Maar de vraag is: Wie zit er in het ei? Is dat een vogeltje? Of misschien een heel ander dier?

Wie zit er in het ei? is een prachtig geïllustreerd prentenboek, gemaakt door Alexandra Milton. Haar illustraties zijn zo mooi gemaakt, dat je erin blijft kijken. Ik vind ze echt prachtig en vol details zitten. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de veertjes die in de het nest zitten. Er zitten zoveel verschillende veertjes in en als je goed kijkt, zie je de haartjes erop zitten. Net als de kop van de struisvogel, met al zijn prachtige kleurdetails erin, zodat het lijkt alsof hij zo zijn kopje uit het boek wil steken.

Dit prentenboek is geen gewoon prentenboek. Je kunt er namelijk heel veel van opsteken. Steeds begint het met twee bladzijden met de eieren en de belangrijke vraag, wie erin zou zitten. Op de volgende twee bladzijden zie je wie er uit het ei is gekomen. Hier vind je gelijk een interessant weetje over het desbetreffende dier.

De eieren worden steeds groter. Wanneer je het boek een aantal keer voorleest aan je kind, dan zal hij of zij de namen van de eieren zo kunnen opnoemen en er nog iets leuks over weten te vertellen ook. Het boek is geschikt voor kleuters en voor oudere kinderen.

Ik heb dit boek samen met mijn dochter bekeken

Foto: Jolanda Kalkman

Annechien (4).:
“Ik vind dit een heel leuk boek. Ik weet al van heel veel dieren welke er uit een ei komen. Maar dat een baby-alligator die uit een koud nestje kwam, een meisje wordt, dat wist ik echt niet. Dan was jouw buik zeker ook heel koud mama?!”, zei ze lachend.
Na een paar keer lezen wist ze de volgorde van de eieren van klein naar groot te benoemen. “Ik vind het ei van de schildpad het mooist, want die is mooi rond.”
Zelf vond ik het erg leuk dat er een vogelbekdier in het boek staat. Dit vinden wij zo’n bijzonder en uniek dier!

Zowel mijn dochter als ikzelf hebben genoten van dit prentenboek. Wij vinden het echt een pareltje om te zien. Ook hebben we er beiden iets van opgestoken. Het boek zou ook prima in de klas bekeken en voorgelezen kunnen worden. Wij waarderen dit boek op 5 sterren.


★★★★★
Titel: Wie zit er in het ei? | Auteur en illustrator: Alexandra Milton | Uitgeverij De Vier Windstreken | Categorie: prentenboeken | Thema’s: non-fictie, dieren, natuur | Verkrijgbaar als: hardcover | 32 pagina’s met illustraties| ISBN13: 9789051167757 | Verkrijgbaar sinds: februari 2020 | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 13-04-2020 | Prijs: €14,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.