Young Scientist vakantieboek


Young Scientist Vakantieboek Zomer 2021Recensie Young Scientist vakantieboek door Jolanda Kalkman:

Deze zomer hoeven kinderen zich niet te vervelen, want het nieuwste vakantieboek van Young Scientist is nu overal verkrijgbaar! Alle kinderen tussen de 8 en 12 jaar zullen deze vakantie hun mobieltjes aan de kant leggen om op avontuur te gaan op een reis rond de aarde. Op deze reis leer je van alles over onze polen, vulkanen, moerassen en rivieren. Maar ook het binnenste van de aarde en zelfs de ruimte worden niet vergeten. Het wordt een echte wereldreis vol weetjes, puzzels en experimenten. Niet alleen leuk maar ook super leerzaam!

Het Young Scientist vakantieboek is van de makers van New Scientist. Het is hun heel goed gelukt om met dit vakantieboek een boek te maken dat interessant en aantrekkelijk is voor kinderen uit de bovenbouw van basisschool. Het boek is volledig in kleur en staat vol grappige illustraties en mooie afbeeldingen. Het taalgebruik is afgestemd op deze leeftijd. Moeilijke woorden worden uitgelegd.
Doordat er zo veel verschillende puzzels in staan, staat er voor iedereen wel iets leuks in.
Sommige puzzels zijn gemakkelijk te maken, maar andere zijn behoorlijk pittig!

Maar het leukste om te doen uit het boek zijn denk ik wel de verschillende experimenten. Zo kun je zelf een spectaculaire vulkaanuitbarsting namaken, leer je hoe je van zout water weer zoet water kunt maken of maak je je eigen regenwoud. Dit is niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens heel leerzaam en nuttig, want stel je voor dat je een keer ontzettende dorst krijgt en er alleen zeewater beschikbaar is? Dan is het toch wel handig dat jij wel weet hoe je dit probleem kunt oplossen.

Het boek bestaat uit 10 verschillende hoofdstukken waarvan de opbouw steeds hetzelfde is. Je krijgt eerst een stukje uitleg over het onderwerp en daarna krijg je een onderzoek, puzzels, experiment en quiz over het onderwerp. Doordat de opbouw steeds hetzelfde is, blijft het overzichtelijk. Natuurlijk kunnen de kinderen zelf kiezen welk onderwerp ze het leukst vinden om mee te beginnen.

Ik ben erg enthousiast over dit vakantieboek. Ik denk dat het heel veel kinderen zal aanspreken. Het is leuk dat dit boek aansluit bij de wat oudere kinderen. Het is daardoor niet kinderachtig, maar ook weer niet te moeilijk. Het is een ideaal boek om mee te nemen op vakantie. Bekijk dan wel van tevoren even wat je nodig hebt voor het doen van de experimenten, zodat je goed voorbereid bent wanneer de kinderen vragen om azijn, baking soda of bruistabletten. Dit zijn ingrediënten die je normaal niet zo gauw in je koffer gooit, denk ik. Natuurlijk mogen kleurpotloden, papier en een schaar ook niet ontbreken. Maar daarna heb je geen kind meer aan ze.

Mijn zoon is inmiddels alweer 14, maar zelfs voor hem zat er voldoende uitdaging in het boek. Zo bleken de logigrammen toch niet zo logisch voor hem en kwam hij erachter hoe belangrijk begrijpend lezen is bij het oplossen van de kruiswoordpuzzels. De interesse van mijn zoon ligt al vanaf dat hij klein was, bij de ruimte, maar gelukkig is hij nog steeds niet te groot om een raket te bouwen en zijn zusje bouwt gezellig mee!

Tot slot nog een tip: begin niet te laat met het oplossen van de puzzels, want achterin staat een prijspuzzel die je voor 1 september kunt inzenden om kans te maken op de Young Scientist Scheurkalender 2022! Veel plezier en succes!


Vector

★★★★★
Young Scientist Vakantieboek Zomer 2021Titel: Young Scientist vakantieboek | Ondertitel: Reis rond de aarde | Auteur en illustraties : redactie New Scientist | Uitgeverij: Veen Media | Categorie: vakantieboek 8-12 jaar | Verkrijgbaar als: Paperback | 100 pagina’s met illustraties | ISBN13: 9789085717263 | Verkrijgbaar sinds: 26 mei 2021 | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 30-06-2021 | Prijs: €12,99 | Bestellen

Familiebox

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.