De Smoezels en de nieuwe oppas


Door: Sandra Hutchison

Erhard DietlErhard Dietl werd in 1953 geboren in Regensburg, Duitsland. Hij studeerde aan de academie voor schone kunsten in München, als student tekenden hij al voor verschillende tijdschriften als de cosmopolitan en de ster. Ook voor kindertijdschriften waaronder Sesamstraat.

Sinds 1981 schrijft en illustreert hij zijn eigen kinderboeken en werkt hij als illustrator voor andere auteurs.

Dietl boeken kwamen al uit in vele landen waaronder Spanje, Frankrijk, België, Japan, Korea, China en natuurlijk Nederland.

De Smoezels en de nieuwe oppasDe Smoezels

Vanavond komt er een nieuwe oppas bij de Smoezels. Maar niemand heeft juffrouw Boedner verteld dat smoezelkinderen heel anders zijn dan andere kinderen! Ze eten stinksoep en schoenzoolschnitzel in plaats van groentesoep. Ze spelen het liefst in de modder, want daar worden ze lekker smoezelig van. Juffrouw Boedner trekt zich daar niets van aan: ze boent de smoezelgrot en wast de smoezelbaby met water en zeep. Als dat maar goed gaat…

De smoezels houden er zo hun eigen ongebruikelijke gewoontes op na. Ze houden van vieze geurtjes, zijn gek op afval en eten glas, ijzer hout en staal. Ze voelen zich dan ook erg thuis op de vuilnisbelt waar hun smoezelgrot staat. De burgemeester heeft echter hele andere plannen met de vuilnisbelt, hij wil deze vervangen voor een vuilbrandingsfabriek. Omdat mama en papa Smoezel hier over gaan vergaderen komt juffrouw Boender voor het eerst oppassen op de smoezeltweeling, de baby en hun huisdraak. Juffrouw Boender is alleen niet zo op de hoogte van de gewoontes van de Smoezels en haar goede bedoelingen pakken dan ook allemaal net even anders dan verwacht uit.

De Smoezels en de nieuwe oppas is een vrolijk prentenboek voor kleuters. De tekeningen zijn keer op keer voorzien van vele grappige details, zoals een slak met een kapot blik als slakkenhuis en een muisje die er vandoor gaat met een paddenstoel. Dit zal kleuters zeker stimuleren het boek regelmatig opnieuw te bekijken naar wat er allemaal gebeurd op de plaatjes, om zo keer op keer weer wat nieuws te ontdekken. Wanneer er dan ook nog uit voorgelezen gaat worden is het feestje echt compleet.

Een avontuurlijke traktatie voor kleuters.

Auteur: Erhard Dietl  2dehands
ISBN 9789051163025
Uitgever: De Vier Windstreken
Recensie: Sandra Hutchison
Recensie datum: 21-03-2013
Prijs: €13,95
Bestellen? Klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.