De mooiste vis van de zee viert Kerst


Recensie De mooiste vis van de zee viert Kerst door Hannie van Grol:
Een feestelijk vissenboekje voor Kerst

Dit prentenboekje in een handzaam formaat voor kleine kinderhandjes valt meteen op door de vele glitters die op en in het boekje zijn verwerkt. Het is Kerst en dat is natuurlijk een feest met veel zilver en goud.

Regenboog (die zijn naam eer aandoet) viert Kerst samen met zijn vrienden. Wel missen er een paar, maar Regenboog verzint een oplossing: samen met de aanwezige vrienden gaat hij bij de wegblijvers op bezoek om hun een vrolijk kerstfeest te wensen. Streep is ziek en door het bezoek voelt hij zich al een beetje beter. Ook Octopus, Murene en het zeepaardje worden bezocht. Als ze weer thuiskomen, zien ze daar een glanzende, fonkelende gouden ster liggen. Aan alle voorwaarden is nu voldaan om een schitterend kerstfeest te vieren.

Al eerder verschenen er boekjes waarin de mooiste vis een rol speelt. Kinderen die al vaker een verhaaltje hierover hebben gehoord en de afbeeldingen erbij gezien hebben, zullen meteen Regenboog herkennen. De illustraties zijn, net als de tekst, van de Zwitser Marcus Pfister. Al in 1992 verscheen De mooiste vis van de zee, waarmee hij heel veel succes behaalde. Zijn opzet is om kinderen en volwassenen dichter bij elkaar te brengen en met zijn boekjes probeert hij daaraan een bijdrage te leveren.

De mooiste vis van de zee is ook verschenen als Pixi-boekje. Deze boekjes waren van 1971 – 1996 erg populair. Inmiddels zijn er al twaalf series verschenen, elke serie bestaat uit acht boekjes. Ook sommige ‘oude’ verhaaltjes zijn in een nieuw jasje gestoken.

De Vier Windstreken heeft een wedstrijd uitgeschreven bij het verhaaltje van een Pixi-boekje, De koning van de jungle. De beste illustraties zouden in dit boekje komen en in 2020 was de winnaar Iris van Hassel. De koning van de jungle is een hartverwarmend boekje geworden. Het verhaal spreekt erg aan, maar de tekeningen maken het voor kinderen onweerstaanbaar.

De Vier Windstreken heeft voor kinderen prachtige en betoverende boekjes uitgebracht, met fantasie geschreven en samengesteld! En net als Marcus Pfister van de boekjes over de mooiste vis krijgt Uitgeverij De Vier Windstreken het door de gekozen boeken voor elkaar kinderen en volwassenen dichter bij elkaar te brengen.

★★★★★
Titel: De mooiste vis van de zee viert Kerst | Auteur: Marcus Pfister | Uitgeverij: De Vier Windstreken | Categorie: Prentenboeken | Verkrijgbaar als hardcover | 12 pagina’s | ISBN13: 9789051168044 | Verkrijgbaar sinds: augustus 2020 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 11-11-2020 | Prijs: €9,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.