Niks aan de hand


Recensie Niks aan de hand door Dayenne Wamsteeker:
Opa is jarig en dat betekent een heerlijke taart en limonade! Finn, papa en Evi zijn onderweg naar de verjaardag van opa. Maar opeens gaat de auto kapot, dan moeten ze lopend verder. Door het bos. Best een beetje spannend! Wat zit daar achter de bomen? Een wolf? Rovers? Papa heeft niets in de gaten en heeft geen idee hoe gevaarlijk het is. Het is maar goed dat Finn erbij is, hij kan een hoop narigheid voorkomen!

Niks aan de hand is een prachtig prentenboek van Tirza Beekhuis en Corien Oranje. Eerder maakten zij samen het prentenboek Onderbroek voor opa. De tekeningen in hun nieuwe gezamenlijke prentenboek zijn fantastisch en er zit van alles in verstopt. Grappige, maar ook spannende dingen. Wanneer Finn, papa en Evi door het bos lopen komen ze van alles tegen. Papa zegt dat er niets engs in het bos is, hij roept dan ook continu: Niks aan de hand!
Finn gelooft zijn vader niet helemaal want hij ziet dat er van alles in het bos verstopt zit!

Dit boek is erg leuk om met je kind te lezen, omdat het verhaal grappig is, maar vooral omdat er heel veel verborgen zit in de tekeningen. Er zit van alles verstopt en het is een sport om zoveel mogelijk dingen te vinden, bijvoorbeeld kabouters of wolven. Erg leuk om samen te zoeken en daarbij je fantasie op de loop te laten. Niks aan de hand is daarom een geweldig prentenboek dat veel meer is dan een verhaal lezen!

★★★★
Titel: Niks aan de hand
Leesfragment
Auteur: Tirza Beekhuis, Corien Oranje
Uitgeverij: Kok
Categorie: Jeugdboeken, prentenboeken
Uitvoering:hardcover
Pagina’s: 32
ISBN13: 9789026622700
Verkrijgbaar sinds: 24-07-2018
Recensent: Dayenne Wamsteeker
Datum plaatsing recensie:11-09-2018
Prijs: € 14,99
Bestellen