Prentenboeken 8+


Prentenboeken zijn geliefd bij peuters en kleuters, maar vaak ook bij de ouders en verzorgers van deze jonge kinderen. Wat is er nu leuker dan een verhaaltje voorlezen voor het slapen gaan? Een mooie afsluiting voor de dag. Ook is het bekend dat veel kleine kinderen erg druk kunnen zijn, als je er de gewoonte van maakt om tussen alle drukte door een moment te pakken om samen een mooi prentenboek door te bladeren dan is dit voor zowel kind als ouder een aangenaam rust moment. Prentenboek zijn ook ideaal voor ietwat kinderen die nog niet zo goed kunnen lezen. De woorden in deze rijk geïllustreerde boeken zijn vaak vrij eenvoudig gehouden en de afbeeldingen maken lezen tot een feestje. Een fijne manier om zonder dwang te werken aan de leesontwikkeling van je zoon of dochter. Prentenboeken zijn te vinden in veel verschillende soorten onderwerpen, beschreven op het niveau van een kind. Onderwerpen zoals vriendschap, verdriet, kleuren herkennen, maar ook prentenboeken over moeilijkere onderwerpen zoals scheiding, overlijden en seksualiteit komen voorbij.

De prentenboeken zijn ingedeeld in het jaar van uitgave. De nieuwste voorop! Klik op het betreffende jaar om naar de bijhorende prentenboeken te gaan.
2018201720162015

De recensenten van In de Boekenkast schrijven graag over de prentenboeken die zij lazen en waar ze enthousiast over waren. Zodat jij met gemak een leuk prentenboek kunt vinden die bij je zoon, dochter, neefje, nichtje, buurmeisje enz. past.
Onze prentenboeken recensenten zijn:
Jolanda Kalkman
Dayenne Wamsteeker
Sandra Hutchison

Wil je meer weten over onze recensenten of wil je als auteur, illustrator een boek door een van ons laten recenseren? Kijk dan snel op de pagina Over ons.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.