Het grote avontuur van een vliegende muis.

2048615646Het leven was gevaarlijk geworden, besefte de kleine muis. Overal stonden muizenvallen en lagen vijanden op de loer, en een voor een verdwenen zijn muizenvrienden. Maar waar waren ze naartoe gegaan? Naar Amerika?
Toen kreeg de muis een waanzinnig idee: hij wilde leren vliegen! Dan kon hij naar Amerika gaan en zijn vrienden vinden. Nachtenlang knutselde hij aan een vliegtuig, tot zijn droom werkelijkheid werd…Originele invalshoek: de vliegende muis inspireerde de beroemde vliegenier Charles Lindbergh. Met achterin extra informatie over de eerste vliegtuigbouwers.

Torben Kuhlman studeerde illustratie en grafisch ontwerpen aan de hogeschool voor toegepaste kunsten in Hamburg met als specialisatie boekillustratie. In juni 2012 rondde hij zijn studie af met het kinderboek Lindbergh- Het grote avontuur van een vliegende muis. Het is Kuhlmanns eerste prentenboek en kwam mede tot stand door zijn kinderlijke enthousiasme voor rare uitvindingen en zijn belangstelling voor de avontuurlijke geschiedenis van de luchtvaart. (Bron: boek Lindbergh)

 

In het verrassend mooi geïllustreerde boek Lindbergh ontmoeten we een dappere muis. Deze muis voelt zich eenzaam, woonden er eerst veel muizen tussen de mensen in de stad Hamburg, nu vind hij zijn vrienden nergens meer. De oorzaak? De verschrikkelijk, nare uitvinding van de muizenval. De muis vermoed dat zijn vrienden massaal vertrokken zijn naar Amerika en hij besluit zijn vrienden achterna te reizen. Helaas blijkt dit nog niet zo gemakkelijk, de schepen die naar Amerika afvaren worden bewaakt door gevaarlijke katten. Wanneer hij moet vluchten voor één van deze katten beland de muis in het riool. Daar brengen de vleermuizen hem op een geweldig idee: vleugels. De muis gaat opzoek naar nuttig materiaal om zijn eigen vleugels te maken. Alleen vleugels lijken niet te werken en na veel vallen en opstaan lukt het de slimme muis om een heus werkend vliegtuig te maken. Dan begint hij zijn reis naar Amerika.

Vooral door de vele rijke waterverf in sepiatinten afbeeldingen is dit boek een juweeltje. Zeker voor elke liefhebber van de geschiedenis rondom de luchtvaart zal dit boek een aanwinst zijn. Kinderen vanaf een jaar of zes die gek zijn op avontuurlijke boeken zullen dit boek zeker kunnen waarderen en naar verwachting keer op keer willen bekijken.

Lindbergh is een liefdevol geïllustreerd boek met een originele kijk op de menselijke luchtvaartgeschiedenis vanuit het oogpunt van een klein, maar oh zo dapper muisje.

Bekijk hier het mooie promotiefilmpje.Lindbergh

Auteur: Torben Kuhlmann
Illustrator: Torben Kuhlmann
Uitgever: De Vier Windstreken
ISBN: 9789051163582
Categorie: Jeugd
Pagina’s: 96
Formaat: 21,5 x 28,0 cm
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Uitvoering: hardcover
Prijs: €18,95
Gewicht:678,00 gram
Verschijningsdatum: mei 2014
Verkrijgbaar o.a. bij: Bol.com & Uitgever
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 26-01-2015

Direct bestellen

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.