de prinses die alles had, zelfs genoeg van haar ridder


Recensie De prinses die alles had, zelfs genoeg van haar ridder door Sandra Hutchison:
In goede en in slechte tijden

De makers van het succesvolle prentenboek De prinses die alles had komen nu met een tweede deel over deze prinses. Dat belooft wat want het prentenboek De prinses die alles had werd door Lang Zullen We Lezen van de VRT uitgeroepen tot Beste Kinderboek van 2018. Het was dan ook geen doorsnee prentenboekverhaal. De prinses in het verhaal zat tegen een burn-out aan, terwijl haar ridder alleen maar oog voor zijn mobiel leek te hebben.

Zoals de titel van dit tweede boek al doet vermoeden heeft de lieftallige prinses alles wat ze zich maar kan wensen, zelfs een dappere ridder die ze haar man mag noemen. Hij doet er alles aan om haar te beschermen tegen al het kwaad van buitenaf, maar dat is direct ook het probleem: hierdoor is hij zelden thuis en wanneer hij wel thuis is, dan ligt de beste man te snurken.

De prinses is het op een dag goed zat en beveelt de ridder het kasteel te verlaten en nooit meer terug te keren. De ridder druipt af, maar laat hij het hier bij zitten of durft hij het belangrijkste gevecht van zijn leven aan te gaan?

Illustratie: Nikola Hendrickx

Het taalgebruik is best pittig en heel jonge kinderen zullen het achterliggende verhaal over een huwelijk dat dreigt te stranden, waarschijnlijk niet begrijpen. Dit prentenboek is dan ook niet bedoeld voor heel jonge kinderen, maar richt zich op kinderen vanaf acht tot circa twaalf jaar. Dankzij de humor in het boek zullen ook volwassenen dit verhaal zeer waarschijnlijk wel kunnen waarderen.

Auteur Mario De Koninck stond eerder zelf oog in oog met het huwelijksprobleem waar de ridder in het verhaal mee te maken krijgt. Het huwelijk van Mario De Koninck en zijn vrouw overleefde de storm, maar daarvoor kreeg hij wel hulp uit onverwachte hoek.

Alle pagina’s in dit bijzondere prentenboek staan vol met de fantasierijke illustraties van Nikola Hendrickx. Deze zitten vol met de kleinste en meest grappige details, waardoor je niet snel uitgekeken zult raken. De illustraties zijn een tikkeltje eigenaardig, maar dat past wel bij dit moderne sprookje.

Het boek De prinses die alles had…(2) zelfs genoeg van haar ridder kan troost bieden aan kinderen waarvan ouders in een vergelijkbare situatie zitten en wie weet is het boek ook een eyeopener voor de volwassenen in kwestie.

★★★★★
Titel: De prinses die alles had, zelfs genoeg van haar ridder | Auteur: Mario De Koninck | Illustrator: Nikola Hendrickx | Pelckmans uitgevers | Categorie: prentenboeken | Uitvoering: hardcover | pagina’s | ISBN13: | Verkrijgbaar sinds: 22-09-2020 |Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 05-10-2020 | Prijs: €17.50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.