Een steen voor Sacha


Recensie Een steen voor Sacha door Sandra Hutchison:
Een ademloos mooi prentenboek dat is Een steen voor Sacha. Een boek vol indrukwekkend mooie illustraties waarbij ieder woord er een te veel zou zijn. Tekst is bij dit beeldverhaal dan ook volledig weggelaten. Verstilling volgt!

Het verhaal begint direct op de voorzijde van de cover, een meisje heeft een goudkleurige steen in haar handen. Bij het openen van het boek gaat het verhaal verder. Wanneer je de tijd neemt om iedere illustratie tot je door te laten dringen zal het verhaal als vanzelf je verbeelding aanspreken. Het verhaal begint als het ware een eigen leven te leiden en opent zich voor je ogen.
Eigenlijk is het zonde om het verhaal hier te vertellen, ik ben bang dat dit inbreuk zou doen op de impact die het boek op de “lezer” kan hebben. Maar vooruit:

Het meisje op de cover is verdrietig ze heeft haar hond verloren. Samen met de rest van haar familie begraven ze hun geliefde huisdier. Daarna vertrekt het gezin voor een vakantie. Aan zee vindt het meisje een prachtige steen, ze weet direct: deze steen is voor Sacha.

Wat volgt is een prachtig, eigenlijk magisch beeldverhaal dat je mee terugneemt naar een ver verleden. Het toont de geschiedenis van de steen, die eigenlijk puur goud blijkt te zijn. Hij heeft door de eeuwen heen al heel wat bestemmingen gehad en belandt (voor nu) uiteindelijk in de handen van het meisje.

Auteur en illustrator Aaron Becker kwam eerder met de opvallend mooie Journey Trilogy: In het Nederlands is de reeks uitgebracht onder de titels: Op reis, Zoektocht en Terug.
Dit nieuwe prentenboek Een steen voor Sacha is daarop een mooi vervolg.
Dit keer is Aaron Becker, daar tekst ontbreekt, slechts illustrator van dit prachtige boek. Hoewel slechts, in dit geval, een heel ongelukkige woordkeuze is.
Dit is geen boek voor heel jonge kinderen. Eigenlijk is het vooral een boek voor volwassenen, een boek om te koesteren.
Maar kinderen vanaf een jaar of zeven zullen dit boek zeer waarschijnlijk ook erg waarderen. Mits ze overgehaald kunnen worden om het boek in handen te nemen en te openen, want wie van zeven leest er nu prentenboeken?

Eenmaal over de streep getrokken zal zeer waarschijnlijk elke lezer het met mij eens zijn; dit boek is een juweeltje, een collectors-item en een prachtig hartverwarmend verhaal om regelmatig te bekijken.

Dit mooie boek over een hechte vriendschap tussen mens en dier, verdient dan ook zonder enige twijfel vijf zeer verdiende sterren.

★★★★★
Titel: Een steen voor Sacha | Illustrator: Aaron Becker | Uitgeverij Paolo | Categorie: prentenboeken | Uitvoering: hardcover | 32 pagina’s| ISBN13: 9789492600110 | Verkrijgbaar sinds: september 2018 |Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 8-10-2018 | Prijs: €14,90 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.