Win Onder verdenking


Onder verdenking – de zaak Morgenstond is het eerste deel in de serie Severyn & Govaert.
Een misdaadroman gebaseerd op waargebeurde zaken.

Waar gaat het verhaal over?
Het meisje lag op haar rug, de grijsblauwe ogen half geopend, gestold in een moment van acceptatie. De benen gespreid, rechtervoet naar buiten gedraaid. Rechterarm boven het hoofd, hand plat op de grond. De andere arm langs het lichaam, vuist gebald. Ze was geheel ontkleed, had alleen sokken en schoenen nog aan, hardloopschoenen, de beha zat rond haar hals geknoopt.

Een serieverkrachter slaat opnieuw toe en vermoordt voor het eerst zijn slachtoffer. Een Marokkaans-Nederlandse journalist ontvangt een kogelbrief. Hij vecht een eenzame strijd tegen het feodale bewind in zijn moederland. De intimidaties vanuit Rabat gaan van kwaad tot erger, van intimidatie en bedreiging tot zware mishandeling. Maarten Severyn onderzoekt beide zaken. Ondertussen probeert hij het plotselinge overlijden van zijn vrouw te verwerken en begint hij een privé-oorlog tegen de man die haar dood reed. Zonder officiële onderzoeksopdracht gelden er voor Maarten andere regels en wetten.

De dagelijkse opsporingspraktijk van politie en justitie is de basis voor een reeks misdaadromans gebaseerd op waargebeurde zaken: Severyn & Govaert.

Dit eerste deel is het debuut van Eric Oosthoek (Nederland, 1948).
Hij werkte als dramaregisseur en scenarioschrijver voor de Publieke Omroep. Hij realiseerde sinds 1977 een groot aantal dramaproducties, zowel enkelvoudige televisiespelen als langer lopende dramaseries en televisiefilms. Opvallend en vaak succesvol televisiedrama, series als Sanne, Weekend, De rivier waarin ik zwom, Oog in oog en Over de liefde, televisiefilms als Zondag weet je alles, Wie aus weiter ferne, Het laatste glas melk, Morgen ga ik zelf en Respect, telefilms als Saint Amour, Novemberlicht, Gebroken Rood, Kilkenny Cross en Anna.
Een aantal van zijn televisiefilms zijn vertoond op buitenlandse publieke zenders in o.a. Engeland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, IJsland en Bulgarije.

Het boek is verkrijgbaar als paperback voor €19,99 , e-book €6,99 en luisterboek €12,99 en is online te bestellen bij o.a. Bol.com en op de website van All Fiction.

Sinds 2008 richt hij zich volledig op het schrijven van fictie.

Winactie
Namens de auteur Eric Oosthoek mogen we drie papieren exemplaren verloten onder de deelnemers van deze prijsvraag.
Wat moet je daarvoor doen? Beantwoord onderstaande vraag op het formulier hieronder
‘Welke schokkende gebeurtenis vond er plaats op vrijdag 26 januari, de 24ste verjaardag van Maarten Severyn?’

Tip: Het goede antwoord is te vinden op de website van All Fiction.

Meedoen is mogelijk t/m 01-06-2020 daarna zullen we de winnaars kiezen.