Max


Max 3dDe opkomst van de jongste Formule 1 coureur ooit.

Op vierjarige leeftijd maakt Max Verstappen zijn vader, voormalig Formule 1 coureur Jos Verstappen, al duidelijk dat hij wil karten. Zijn vader vindt hem eigenlijk nog te jong en houdt de boot in eerste instantie af, maar zwicht niet veel later alsnog.

Op die heel jonge leeftijd start de reis die Max Verstappen samen met zijn vader zal gaan maken. Een reis die, onder andere op de kartbaan, tot successen zal leiden. In de luwte en grotendeels buiten het oog van de (Nederlandse) pers reed Max Verstappen zijn rondjes met maar één doel voor ogen: een stoeltje in de Formule 1.

Team Verstappen twijfelt er niet aan dat ze dat zullen bereiken, omdat ze aanvoelen dat Max de potentie heeft om de eerste Nederlandse Formule 1 kampioen ooit te worden.

Quote boordradio tijdens de GP van Frankrijk:
“Het team bleef maar gaan van: Ferrari dit, Mercedes dat, rondetijden hier, rondetijden daar. Ik had zoiets van jongens het gaat niet harder. Ik heb geen magisch gaspedaal.”

De eerste uitgave van het boek Max dateert al van 2016. Hierin heeft Formule 1 journalist André Hoogeboom de toen al bijzondere weg van de jonge coureur opgetekend. Op dat moment wist de auteur nog niet dat de race-carrière van Max Verstappen nog veel imposanter zou worden, als de Nederlander, in het ongemeen spannende seizoen van 2021, zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 weet te veroveren. In deze vernieuwde editie bespreekt André Hoogeboom ook de jaren na 2016 helemaal tot aan de allesbeslissende laatste race van 2021.

André Hoogeboom spreekt voor dit boek diverse mensen die op de een of andere manier betrokken zijn geweest bij de carrière van Max Verstappen of die hem, bijvoorbeeld als journalist, hebben gevolgd of nog volgen. Het is boeiend om te lezen hoe deze personen naar de prestaties en het pad van de getalenteerde coureur kijken. Het boek kent helaas wel wat dubbele benoemingen. Hierdoor krijg je soms wel een beetje het gevoel dat je op een aantal momenten hetzelfde leest. Iets dat wellicht komt doordat de mensen die aan het woord komen, terugkijken op dezelfde periode of misschien door de aanvullingen die, na het verschijnen van de eerste editie, aan het boek zijn toegevoegd.

De manier waarop het verhaal is opgezet, maken van Max een toegankelijk geschreven boek dat door de informatie, gesprekken en quotes makkelijk en vlot leest. In circa 300 bladzijden word je meegenomen langs de carrière van Max Verstappen en de weg die hij, samen met zijn vader, tot nog toe heeft bewandeld. Tijdens het lezen realiseer je je eens te meer hoe bijzonder het verhaal van deze coureur is. Max van André Hoogeboom krijgt 3 sterren van mij.

Xander uitgevers

Persoonlijke noot: De jarenlange liefde voor Formule 1 deelde ik met mijn broer, die Max Verstappen nog zijn eerste wereldtitel heeft zien pakken en een paar uur daarna onverwachts overleed. Dit boek las ik ook voor hem. In gedachten zal ik mijn broer waarschijnlijk nog heel lang raceberichtjes blijven sturen. – Sheila Vermeulen

★★★
MaxTitel: Max | Leesfragment | Auteur: André Hoogeboom | Xander Uitgevers | Categorie: Biografie | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 320 pagina’s | ISBN13: 9789401616317 | Verkrijgbaar (vernieuwde editie) sinds: januari 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 07-04-2022 | Prijs: paperback €20,00, luisterboek €12,99  en e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.