Het spel van Floor


Door: Sandra Hutchison

René Brouwer Renee van Amstel is de pseudoniem van René Brouwer.
René Brouwer (1956) begon zijn carrière als journalist bij diverse regionale dagbladen. Hij vervolgde zijn loopbaan in de PR en was uiteindelijk initiatiefnemer en mede-eigenaar van een PR- en marketingbureau met een specialisatie in reizen en toerisme. René Brouwer: “Na de verkoop van dat bureau besloot ik eindelijk mijn oude wens te vervullen, het schrijven van een boek. Ontdekken of ik het idee in mijn hoofd kon uitwerken tot een boek. Lang genoeg, maar vooral zo opgeschreven dat de lezer het boeiend, spannend, verrassend of interessant zou vinden – in elk geval leuk genoeg om het uit te lezen.” Zijn poging bleek niet zonder succes: zijn digitale debuut verscheen bij digitale uitgeverij Ons Woord en al snel daarna verscheen De overgave van Floor (onder pseudoniem) bij uitgeverij Karakter.

Het spel van FloorHet spel van Floor
Na Rick heeft Floor nooit meer gevonden wat ze werkelijk zocht: een nieuwe liefde die ook in staat was haar verlangen naar overgave te bevredigen. Tijdens de zoveelste opschoning van haar leven, doet ze niet alleen de laatste minnaar weg maar solliciteert ze ook naar een nieuwe baan als marketingmanager bij de glossy WAN!

Voor een commercial van dit magazine komt ze in contact met de cameraman Jon. Hij ‘ziet’ (want hij is tenslotte cameraman) wie ze werkelijk is: een mooie, jonge vrouw die hunkert naar overmeestering. Jon is een zeer bedreven BDSM’er, thuis in de Japanse bondagetechniek shibari.
Hij wekt opnieuw haar verlangen naar overgave, maar maakt – aanvankelijk – nauwelijks gebruik van haar bereidheid om zich aan hem te onderwerpen. En dan komt Rick weer in beeld…

Het spel van Floor is het tweede deel van de erotische trilogie met de personage Floor. Na deel 1 De overgave van Floor gaat het verhaal nu gewoon verder: In het leven van Floor is nu wel het een en ander veranderd. Zo heeft ze een nieuwe baan en probeert ze haar ex Rick te vergeten. Dit laatste lijkt eindelijk best goed te lukken wanneer de aantrekkelijke cameraman Jon in haar leven verschijnt. Jon zorgt voor de nodige afleiding en herkend in Floor een liefhebster van BDSM. Mede omdat hij hier zelf ook niet vies van is voelen de twee zich erg tot elkaar aangetrokken. Hun erotische avontuurtjes gaan dan ook net even een stapje verder dan je misschien zou verwachten. Floor maakt namelijk via Jon kennis met een voor haar nieuwe vorm van BDSM, Shibari. Ze geeft Jon haar vertrouwen en leert om zich volledig aan hem over te geven. Net als ze in Jon alles gevonden lijkt te hebben waarnaar ze op zoek was komt haar ex Rick weer om het hoekje kijken.

Van het tweede boek van een trilogie zou je verwachten dat het boek geen begin en geen einde heeft. Dit is in dit geval dan ook deels waar, toch zou je het boek gemakkelijk kunnen lezen zonder deel een te hebben gelezen, de belangrijkste gegevens uit het eerste deel worden namelijk terloops in het verhaal genoemd, waardoor je als lezer het verhaal prima kunt volgen. Toch is het aan te raden om met deel 1 te beginnen. Deel 2 mist in het begin een beetje de spanning van het eerste deel De overgave van Floor. Door haar werk als marketingmanager van de glossy Wan zou je in eerste instantie bijna denken dat je in een Young Adult boek beland bent, dit is echter alles behalve waar! In de tweede helft van het boek maakt Floor kennis met en voor haar nieuwe vorm van BDSM en komt er steeds meer passievol beschreven erotiek de hoek om kijken.

Auteur: Renee van Amstel
Uitgever: Karakter Uitgevers
ISBN 9789045207216
Prijs: €12,95
Pagina’s: 239
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 26-06-2013
Bestellen? Klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.