Bij heldere maan


Bij heldere maanIn het boek Bij heldere maan van Elizabeth Musser volgen we twee vrouwen, Allie en haar grootmoeder Dale. Allie heeft er altijd van gedroomd om van de ranch van haar grootouders een centrum voor paardentherapie te maken. Haar oma steunde haar plannen. Allie is dan ook verbijsterd als bij het overlijden van haar grootmoeder blijkt dat zij de ranch niet erft, maar dat alles verkocht is aan een projectontwikkelaar.

Allie gaat op zoek naar antwoorden en ontdekt zo ook het levensverhaal van haar grootmoeder. Haar oma Dale lijkt actief te hebben meegeholpen bij een strandwacht te paard tijdens de Tweede Wereldoorlog. Haar grootmoeder bleek ook een groot geheim met zich mee te dragen. En een bepaalde nacht op het strand was heel bepalend voor zowel oma Dale als voor de toekomstplannen van Allie.

Het boek speelt zich af in de streek van Atlanta in Georgia, waar de schrijfster zelf ook afkomstig uit is. We lezen het verhaal afwisselend in het heden en in het verleden. Je volgt de kindertijd, de jeugd en de jongvolwassenheid van oma Dale en de huidige zoektocht van Allie. Ik vond het daarbij wel een beetje verwarrend dat wat jij als lezer weet, niet altijd al duidelijk was voor Allie, vaak waren dat zaken die Allie pas later zou ontdekken.
Ook werd er voor mij in het verhaal uit het verleden iets te veel uitgeweid bij verhalen over de paardensport, terwijl in het heden alles dan plots snel moest gaan en net iets meer verduidelijkt mocht worden.

Maar toch las ik graag verder, omdat het verhaal me echt wel boeide en ik te weten wou komen wat er nu precies met oma Dale was gebeurd en of het Allie zou lukken om de ranch te redden. En op dat vlak kwamen de twee verhaallijnen heel mooi samen in de spannende ontknoping.

In de roman wordt ook heel veel over God gepraat en de schrijfster lijkt me daar wel haar eigen geloofsovertuiging naar voren te brengen. Elizabeth Musser is zelf afkomstig uit de VS, maar woont nu met haar echtgenoot in de buurt van Lyon. Samen zijn ze actief voor een zendingsorganisatie waar ze zendelingen pastoraal begeleiden. Zij omschrijft zelf haar boeken als ‘entertainment with a soul’. Ze heeft al twaalf romans op haar naam staan.
Bij heldere maan is gebaseerd op het levensverhaal van haar moeder, wat het wel extra speciaal maakt.

★★★
Bij heldere maanTitel: Bij heldere maan | Auteur: Elizabeth Musser | Uitgeverij: Kokboekencentrum | Categorie: familieromans | Thema : 21ste eeuw, c 2000 tot c 2100, familiesaga’s, historische fictie, Romantiek, Verenigde Staten van Amerika, VS, vroeg 20e eeuw ca. 1900 tot ca. 1950 | Verkrijgbaar als: paperback, e-book | 400 pagina’s | ISBN13: 9789029733427 | Verkrijgbaar sinds: 20-10-2022 | Recensent: Els Van Daele | Datum recensie: 09-12-2022| Prijs: paperback €23,99,  e-book: €12,99 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.
Kok Boekencentrum

ruime selectie tweedehands top literatuur uit binnen en buitenland bij Boekenbalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.