De dochters van Flanagans


De dochters van Hotel FlanagansRecensie De dochters van Flanagans door Sandra Hutchison:
Schoudervullingen, sterke vrouwen en glitter en glamour

De dochters van hotel Flanagans is het tweede deel van de trilogie rondom hotel Flanagans. In het eerste deel, Welkom bij hotel Flanagans, draaide het verhaal voornamelijk om de sympathieke Linda Lansing, die na het overlijden van haar vader het hotel Flanagans moet gaan runnen. In dit tweede deel van de serie maakt de auteur een flinke sprong in de tijd. Je wordt als lezer meegenomen naar de jaren tachtig van de vorige eeuw. Dit keer draait het verhaal voornamelijk om Emma en Elinor. Linda Lansing heeft het runnen het van hotel aan deze twee jonge vrouwen toevertrouwd. Zij waren al die jaren hiervoor haar trouwste werknemers.

Het begin van het verhaal is even wennen. Er komen flink veel personages voorbij en het kan even duren, voordat je goed doorhebt wie welke rol vervult in het verhaal. Zeker wanneer het al een tijdje geleden is dat je het eerste deel las. In de eerste helft van dit nieuwe boek verplaatst het relaas rondom hotel Flanagans zich naar de achtergrond. Het verhaal gaat meer om de vriendschap rondom Emma en Elinor en hun, beide 22-jarige, dochters Frankie en Billie. Zowel Emma als Elinor dragen een geheim uit het verleden met zich mee en worden hier nu dagelijks mee geconfronteerd. Betekent dit het einde van hun hechte vriendschap?

Hoewel de Zweedse auteur Åsa Hellberg absoluut een aangename schrijfstijl hanteert en ze je als lezer met gemak in het verhaal weet te slepen, miste ik wel het wel en wee rondom het runnen van het hotel. Iets wat in het eerste deel juist uitvoerig naar voren kwam. Pas in het laatste gedeelte van het boek speelt het voortbestaan van het hotel weer een wat belangrijkere rol. Maar het hotel, de karakteristieke sfeer en al de eigenzinnige gasten die in het eerste deel zo goed beschreven werden, verdwijnen grotendeels naar de achtergrond en dat is best jammer.

Toch weet Åsa Hellberg al de personages uit het verhaal weer vlot tot leven te wekken en leef je voordat je het goed beseft met Emma en Elinor mee. De dochters van hotel Flanagans is een prachtige historische familieroman over vriendschap, relatieproblemen en krachtige vrouwen. Ik ben benieuwd naar het derde en tevens laatste deel van deze serie, De toekomst van Hotel Flanagans.
Xander uitgevers

★★★★
De dochters van hotel Flanagans bolTitel: De dochters van Hotel Flanagans | Leesfragment | Auteur: Asa Hellberg | Xander Uitgevers | Categorie: Familieromans | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 350 pagina’s | ISBN13: 9789401615440 | Verkrijgbaar sinds: augustus 2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 30-01-2022 | Prijs: €20,99, e-book €4,99 | Bestellen

ebook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.