De zilverboom


Recensie De zilverboom door Lore van Dun:
Marchmont Hall speelde ooit een heel belangrijke rol in het leven van Greta. Door een tragisch ongeval is ze haar geheugen volledig kwijt. Na dertig jaar keert ze terug naar Marchmont Hall. Op het landgoed vindt Greta een grafsteen. Als ze de grafsteen ziet, krijgt ze meteen een flits met herinneringen terug. Dit is het laatste zetje dat ze nodig had om op zoek te gaan naar haar verloren verleden. Naast haar eigen verleden komt ze ook heel wat te weten over haar dochter.

Lucinda Riley is ondertussen een echte naam in de boekenwereld. Zet haar naam op een boek en het verkoopt gegarandeerd. Is ze erin geslaagd met De zilverboom nog een prachtig boek aan haar collectie toe te voegen?

Lucinda Riley slaagt er dankzij haar gekende patroon in om je meteen mee te slepen in het verhaal. We beginnen in het verleden, maar met wat tijdsprongen komen we zo in het heden terecht. Hierna wisselt ze af tussen heden en verleden. Het zorgt meteen voor wat mysterie. Net bij de tijdsprongen wil je natuurlijk niet wisselen, je wilt weten wat er gaat gebeuren. De combinatie van de twee zorgt wel voor een mooie wisselwerking tussen wat er ooit gebeurd is en het tempo waarin Greta haar geheugen terugkrijgt.

De zilverboom is een serieus boek met heel wat pagina’s. Zodra je begint te lezen, vergeet je dit helemaal en ben je zo door het verhaal heen gevlogen. Ze weet je aandacht vast te houden en dankzij de vlotte schrijfstijl vliegen de pagina’s erdoor. Regelmatig zitten er verrassende wendingen in het verhaal waardoor je niet kunt stoppen.

Lucinda Riley is ook niet bang om een gevaarlijk onderwerp aan te raken. Zo heeft Cheska zware mentale problemen. Je voelt als lezer meteen dat er iets niet klopt, maar de personages zelf durven het eerst niet te zien. Als er professionele hulp wordt geboden, wat in die tijd nog een groot taboe is, durven ze dit ook niet te aanvaarden. Wat dan ook tot grote rampen leidt.

De zilverboom bevat een combinatie van spanning, liefde, vriendschap maar ook familiebanden hebben een belangrijke rol in het verhaal. Hierdoor vindt iedereen wel iets in het boek wat hem aanspreekt. De zilverboom krijgt van mij vier sterren.

★★★★★
Titel: De zilverboom  | Leesfragment | Auteur: Lucinda Riley | Xander Uitgevers | Categorie: Familieromans | Verkrijgbaar als: paperback en e-book  | 544 pagina’s | ISBN13: 9789401613071 | Verkrijgbaar sinds:| Recensent: Lore van Dun | Datum recensie: 07-01-2021 | Prijs: €21.99 en e-book €11.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.