Het familiegeheim


Recensie Het familiegeheim door Lore van Dun:
In Het familiegeheim maken we kennis met Stephanie. Ze heeft de eerste zes jaar van haar leven in Nieuw-Zeeland gewoond, maar de jaren daarna is ze opgegroeid in Hamburg, Duitsland. De eerste zes jaar van haar leven zijn volledig gewist in haar geheugen. Er wordt beweerd dat dit door een trauma komt van het ongeval waarbij haar vader overleed. Stephanie is misdaadjournaliste en gaat op zoek naar de waarheid achter een niet opgeloste moordzaak in Nieuw-Zeeland.

Bij de reis naar de waarheid hoopt ze ook iets over haar eigen verleden te ontdekken. Tot beide verhalen botsen en haar trauma nog veel erger blijkt te zijn dan een ongeval. Samen met Weru, een Maori, gaat ze op zoek naar het verleden van zichzelf en naar het verleden van een Maori-meisje, wier dagboek heel belangrijk blijkt te zijn.

Ik ben al jaren grote fan van Sarah Lark. Ik kon dus niet wachten om haar nieuwe roman te lezen.

Het familiegeheim begint in Duitsland, maar al na een paar hoofdstukken speelt het verhaal zich volledig af in Nieuw-Zeeland. Ik lees altijd graag verhalen over Nieuw-Zeeland, het staat ook heel hoog op mijn lijst om naartoe te reizen.
Het verhaal speelt zich afwisselend af in het heden en het verleden. Dit zorgt ervoor dat je al delen van het verleden meekrijgt waar de personages naar op zoek zijn. In beide verhalen zitten heel wat cliffhangers. Deze worden net voor de omschakeling gezet natuurlijk, waardoor je altijd benieuwd bent naar het andere verhaal en wilt weten hoe het afloopt.

Hierdoor blijft er heel wat spanning aanwezig in het verhaal en wil je constant doorlezen. Het verhaal heeft heel wat pagina’s, maar toch voelt het zo niet aan. Je gaat er zo doorheen, doordat je van cliffhanger naar cliffhanger gaat.
In de vorige boeken van Sarah Lark komt er heel veel geschiedenis aan bod in vooral het verhaal in het verleden. Dat mis ik in dit boek een beetje. We zien wel wat een specifieke vrouw heeft meegemaakt en leren zo wat bij, maar ik mis toch de vele gebeurtenissen uit haar andere verhalen. Vooral het nawoord waarin ze vertelt wat ze verzonnen heeft en wat de waarheid is, is in dit verhaal veel minder spectaculair.

Naast het geschiedenisverhaal is er natuurlijk ook een belangrijke rol weggelegd voor vriendschap, familie en liefde. Dit wordt op een hele mooie manier neergeschreven in het verhaal. Je voelt ook hoe Stephanie worstelt met haar gevoelens voor haar vriend in Duitsland, maar ook Weru begint een heel belangrijke rol te spelen in haar leven. Ze twijfelt ook heel erg over haar toekomst en wat ze moet doen. Dit geeft het verhaal ook een hele menselijke kant. Die miste in het eerste gedeelte van het verhaal een beetje, doordat het toen vooral ging over haar verleden en haar huidige job.

Met Het familiegeheim heeft Sarah Lark opnieuw een geweldig goed feelgood-verhaal geschreven. Ze neemt je mee naar Nieuw-Zeeland en vertelt een verhaal in het heden en verleden. Deze verhalen lopen heel mooi in elkaar over. Ik kijk al uit naar nieuwe romans van haar.
★★★★
Titel: Het familiegeheim | Auteur: Sarah Lark | Uitgeverij de Fontein | Categorie: familieromans | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 528 pagina’s | ISBN13: 9789026153839 | Verkrijgbaar sinds: 29-09-2020 | Recensent: Lore van Dun | Datum recensie: 16-11-2020 | Prijs: €22.50 |  Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.