Omarmen en loslaten


Omarmen en loslatenDrieluik over een zoektocht naar de liefde

Omarmen en loslaten is het debuut van Willy Bakker. Ze schreef tien jaar lang de column Elk wat Wils voor het vaktijdschrift Le salon, geschreven voor de kappersbranche, waarin ze zelf werkzaam is geweest. Nadat ze schrijflessen had genomen, heeft ze zich vier jaar lang beziggehouden met het schrijven van deze roman. Naast schrijven heeft ze zich ook toegelegd op schilderen, haar werken exposeerde zij op diverse locaties. Ook de aantrekkelijke cover is van haar hand.

Omarmen en loslaten heeft een originele opzet. Het boek vertelt het verhaal vanuit drie verschillende personages. Ieder van hen is op zoek naar de liefde. Het eerste deel wordt verteld vanuit Mark, het tweede deel vanuit zijn dementerende moeder en het laatste deel vanuit Inge, de vriendin van Mark. De verschillende delen sluiten op elkaar aan.

Mark en Inge zijn een stel, maar hun relatie kent de nodige strubbelingen. Na een tijdje besluit Inge bij een vriendin te gaan wonen om duidelijkheid te krijgen in haar leven. Uit de strijd die iedereen voert, blijkt hoe het verleden hen gevormd heeft en ze alle drie tegen hun eigen blokkades oplopen. Om duidelijkheid te verkrijgen gaan ze op zoek naar wat hen werkelijk beweegt. Ze moeten leren luisteren naar hun eigen innerlijke verlangens en zichzelf serieus gaan nemen. En dat levert een aandoenlijk verhaal op over drie mensen die ieder op hun eigen wijze geconfronteerd worden met de problemen in het leven, waarvan de oorsprong al in de jeugd te vinden is.

Deze familieroman heeft een vlotte schrijfstijl. Het boek leest heel gemakkelijk, mede door de vele discussies die breed uitgesponnen worden en erg gedetailleerd worden weergegeven. De gedachten en beweegredenen van de drie hoofdpersonages worden vooral uit deze gesprekken duidelijk voor de lezer. Dat maakt het een simpel te doorgronden verhaal.

Omarmen en loslaten draagt een boodschap in zich en eigenlijk geeft de titel al aan welke. Als je in staat bent de problemen in je leven te omarmen, kun je loslaten en wordt het leven een stuk leefbaarder. Die boodschap wordt duidelijk gecommuniceerd in het verhaal, al wordt het eind wel erg snel in pais en vree opgelost. Maar de positieve boodschap zal voor iedereen een opsteker kunnen zijn.

Elikser logo

★★★
Omarmen en loslatenTitel: Omarmen en loslaten | Auteur: Willy Bakker | Uitgeverij Elikser | Categorie: familieromans | Verkrijgbaar als paperback | 498 pagina’s | ISBN13: 9789463654302 | Verkrijgbaar sinds: mei 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 03-07-2022 | Prijs: €24,50 | Bestellen

35 tweedehands topboeken met 35% korting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.