Alleen met jou


Alleen met jouRecensie Alleen met jou door Sheila Vermeulen:
Een fake relatie met een knappe man. Wat kan daar nou verkeerd aan gaan?

Sarah kan niet wachten om met de reis te beginnen, die ze samen met haar moeder heeft gewonnen. Even weg van de plek waar iedereen medelijdend naar haar kijkt, omdat haar ex er met haar beste vriendin vandoor is gegaan.

Van Matt hoefde die hele busreis door Europa niet. Hij heeft het veel te druk met zijn werk en is alleen mee voor zijn moeder. De enige andere persoon van zijn leeftijd is de knappe Sarah, die hem overhaalt om een relatie te faken op Facebook.

“De fotosessie gaf haar een krankzinnig idee. Ze pakte haar glas wijn en dronk het in één teug leeg. ‘Ik wil je om een grote gunst vragen’, flapte ze eruit en ze vertelde snel verder voordat haar zenuwen haar de baas werden. Was ze helemaal gek geworden?”-Angela Britnell

Sarah wil bewijzen dat ze weer gelukkig is en Matt ziet ook wel voordelen in deze regeling. Zo moeilijk kan het toch niet zijn om te doen alsof?

Alleen met jou van Angela Britnell is een fijn feelgood verhaal met een lekkere vakantie vibe.

Samen met Sarah, Matt en de rest van het reisgezelschap vertrek je met de bus naar een aantal steden in Europa. Ondanks dat niet iedereen op een dergelijke reis zit te wachten, laat Angela Britnell de personages toch langzaam ontdooien tijdens de trip, tot ze er daadwerkelijk van gaan genieten. Hierdoor krijg je als lezer ook steeds meer zin om je koffer in te pakken en (als het weer kan) ook gewoon te gaan.

Sarah en Matt zijn vrij direct, waardoor er gemakkelijk misverstanden kunnen ontstaan. Zeker gezien het feit dat ze niet allebei even sociaal vaardig zijn. En ik moet bekennen dat ik altijd een zwak heb voor personages die sociaal wat onhandig zijn. Waar dat in het echte leven behoorlijk lastig kan zijn, maakt dat de personages in boeken vaak interessanter.

De meeste reisgenoten van Sarah en Matt spelen eigenlijk geen rol van betekenis. Het boek draait vooral om Sarah en Matt. Wel zijn er leuke bijrollen weggelegd voor de soms wat bemoeizuchtige, maar vooral goedbedoelende moeders en voor een overenthousiaste reisleidster. Waardoor er ook voldoende luchtigheid in het verhaal wordt geblazen.

Alleen met jou neemt je in gedachten mee op reis door Europa. Natuurlijk is dat extra leuk in een tijd waarin iedereen snakt naar een vakantie. Maar ook als we straks zelf weer mogen, blijft dit een fijn verhaal om even bij weg te dromen. Deze romantische reis krijgt 4 sterren van mij.
dvp logo

★★★★
Alleen met jouTitel: Alleen met jou | Auteur: Angela Britnell | Uitgeverij: Choc Lit NL/Dutch Venture Publishing | Categorie: feelgoodromans  | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 160 pagina’s | ISBN13: 9789492585790 | Verkrijgbaar vanaf: 25-05-2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 17-05-2021 | Prijs: €12,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.