Alles wat ik vinden wil


Alles wat ik vinden wilRecensie Alles wat ik vinden wil door Sheila Vermeulen:
Twee dromen die niet tegelijkertijd kunnen uitkomen.

Het dateleven van lerares Lauren, dat vaak bestond uit door haar zus opgedrongen blind dates, is niet bijster succesvol te noemen. Wanneer ze de geadopteerde Benny in haar klas krijgt, ontdekt ze wat ze echt wil met haar leven. Ze wil zelf ook een kind adopteren.

De regel dat ze de komende jaren dan niet kan daten, neemt ze maar al te graag voor lief. Alles staat in het teken van de adoptie. Ze had echter geen rekening gehouden met Joshua. De charmante invalkracht die haar hart meer verwarmt dan een man ooit heeft gedaan. De perfecte man, op het verkeerde moment.

“Wat ik ervan dacht? Van zijn voorstel om samen koffie te drinken, of van het feit dat mijn brein zo’n twee seconden nadat hij dat had voorgesteld in storing gegaan was? Ik had namelijk geen flauw idee.”-Nicole Deese

Lauren moet een onmogelijke keuze maken tussen haar droom en haar droomman. Een keuze die niet alleen haar eigen leven zal veranderen.

Alles wat ik vinden wil van Nicole Deese is een feelgood-verhaal over liefde, keuzes en je eigen weg vinden.

Dit boek van Nicole Deese bevat echter geen doorsnee feelgood-verhaal, maar bezorgt de lezer wel het gevoel dat je graag krijgt bij het lezen van dit soort boeken. Op ontroerende wijze krijg je een kijkje in het proces dat Lauren doormaakt op weg naar haar grote wens, de adoptie.

Al vrij snel wordt deze wens duidelijk, waardoor je, vanaf het moment dat Joshua verschijnt, weet hoe onmogelijk dit moet voelen voor Lauren. Wanneer hij binnen no time jouw hart verovert, realiseer je je dat Lauren in de problemen zit en weet je zelf ook niet meer welke keuze jij graag zou zien.

Nicole Deese heeft het hartverscheurende proces mooi neergezet. Ze laat beide keuzes goed voelen, waardoor je als lezer vrede kunt krijgen met de uitkomst die zal volgen, maar ze laat je ook hoop houden dat er misschien toch meer mogelijk is. Alles in het verhaal wordt versterkt door het geloof en de levensvisie van Lauren, haar fantastische en behulpzame achterban en het innemende karakter van Joshua.

Alles wat ik vinden wil van Nicole Deese heeft mij diep ontroerd. Niet alleen door het verhaal, maar vooral ook door de zachtheid van de personages. Alhoewel ik niet snel een traantje laat bij films of boeken, heb ik bij dit boek toch best wat zakdoekjes versleten. Dit ontzettend liefdevolle verhaal krijgt 5 sterren van mij.
Vector

★★★★★
Alles wat ik vinden wilTitel: Alles wat ik vinden wil | Leesfragment | Auteur: Nicole Deese | Uitgeverij: Kokboekencentrum | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 384 pagina’s | ISBN13: 9789029730044 | Verkrijgbaar sinds: 24-03-2021  | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 17-04-2021 | Prijs: €21,99 en e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.