Als je me ziet


Als je me zietWat ziet hij dat zij niet ziet?

Lieve wil niets liever dan op het toneel staan, maar ze is ervan overtuigd dat een dergelijke carrière niet is weggelegd voor haar. Door haar aandoening kan ze zich niet voorstellen dat mensen graag naar haar willen komen kijken.

Ook haar vriend Bas ziet die toekomst helemaal niet zitten. Hij wil liever dat ze zich bezighoudt met de komende operatie, zodat ze daarna kunnen trouwen. Lieve kan die gedachtegang wel volgen en wil haar droom eigenlijk al loslaten.

Ik staar zwijgend naar de grond. Mijn vader legt zijn handen op mijn schouders, en trekt me dan tegen zich aan voor een knuffel. Als vanzelf sla ik mijn armen om zijn middel. Hij is altijd al mijn held geweest ….” -Anne May 

Een gesprek met haar vader laat haar echter opnieuw twijfelen. En als een onbekende jongen haar vervolgens fotografeert op een manier die ze niet voor mogelijk had gehouden, wordt het tijd om eens goed na te denken.

Als je me ziet van Anne May is een mooie novelle met een kwetsbare inhoud. Met dit verhaal won Anne May de eerste prijs en een auteurscontract bij een schrijfwedstrijd van Loft Books.

In Als je me ziet volg je het verhaal via de gedachtegang en de beleving van Lieve en zie je Abel door haar ogen. Toch weet Anne May de breekbaarheid van beide personages aan te raken. Bij Lieve omdat haar denkwereld treffend is beschreven en bij Abel door de manier waarop de gevoelige Lieve hem ziet.

De personages Abel en Lieve deden mij eigenlijk een beetje denken aan twee fragiele bloemen met nog gesloten knopjes. Bloemen die, als ze zichzelf en elkaar echt gaan zien, sterker kunnen groeien, zodat ze zich uiteindelijk zullen openen en hun ware schoonheid aan de wereld kunnen tonen.

Anne May weet, in ieder geval bij mij, altijd een gevoelige snaar te raken. Ze vertelt niet alleen erg mooi, haar verhalen laten mij ook altijd nadenken over de manier waarop we naar elkaar en onszelf kijken. Dat ze kiest voor personages die net even anders zijn, die een uitdaging moeten overwinnen of hebben overwonnen en die op hun eigen manier net zo perfect en imperfect zijn als ieder ander, vind ik niet alleen realistisch maar ook ontzettend krachtig.

Als je me ziet van Anne May is een novelle over het leven, over keuzes, acceptatie en het durven najagen van jouw dromen. Dit lieve en gevoelvolle korte verhaal krijgt 4 sterren van mij.
Vector

★★★★
Als je me zietTitel: Als je me ziet | Auteur: Anne May | Categorie: feelgoodromans  | Verkrijgbaar als e-book | 65 pagina’s | ISBN13: 1230005637447 | Verkrijgbaar sinds: juli 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 26-08-2022 | Prijs e-book: €1,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.