Bewijs het maar


Recensie Bewijs het maar door Sheila Vermeulen:
Kan hij weten dat ze deze reis maakt?

Na de moeilijke relatie met haar gewelddadige ex heeft Steffi besloten om een deel van de bescheiden erfenis van haar oma te besteden aan een treinreis door Europa. Met een groep medereizigers zal ze, onder begeleiding van de knappe reisleider Lorenzo, 15 Europese steden bezoeken.

Iedereen die weet wat Steffi heeft meegemaakt met Lex, is opgelucht dat ze nu weer veilig is. Ook Steffi dacht dat de ellende eindelijk voorbij was, toen ze Lex verliet. Maar wat bijna niemand weet, is dat Lex haar nog steeds lastig valt. Wanneer er tijdens haar reis een aantal vervelende incidenten plaatsvinden, denkt Steffi dan ook gelijk aan haar ex.

“Hij stopte abrupt bij het zien van haar krijtwitte gezicht en haar verschrikte opengesperde ogen. Hij volgde haar kijkrichting en zag haar naar een jongeman staren die aan de andere kant van de ruimte naar een gigantisch schilderij van een landschap stond te kijken.”-Anne-Marie Hooyberghs

Net nu Steffi gehecht raakt aan de groep en ze haar hart een beetje durft te openen voor Lorenzo, moet ze opnieuw continu over haar schouder kijken. En nu staat er meer op het spel dan alleen haar eigen veiligheid.

Bewijs het maar van Anne-Marie Hooyberghs is een feelgood-verhaal met wat thrillerachtige elementen.

Anne-Marie Hooyberghs beschrijft de reis die Steffi maakt op een manier die ervoor zorgt dat je, zelfs als je helemaal niet van treinreizen houdt, ook wilt instappen. De plaatsen die ze aandoen en de locaties die ze bezoeken, zijn mooi beschreven. Dat je af en toe iets over die plekken leert door de verhalen van de aantrekkelijke gids, is een leuke toevoeging.

De groep waar Steffi in terechtkomt, is divers en de karakters krijgen ruimte voor een eigen persoonlijkheid. Hierdoor krijg je een leuke groepsdynamiek, waarin iedereen op zijn eigen manier kan aanhaken. De wijze waarop Steffi in de groep groeit en zich langzaam open durft te stellen, is mooi in het verhaal verwerkt.

De spanning rondom de ex wordt goed opgebouwd. De ongrijpbaarheid rondom het feit of hij nu wel of niet verantwoordelijk is voor de incidenten tijdens de reis, zorgt dat de opgebouwde spanning lang aanblijft. Ook als lezer vraag je je af: ziet Steffi echt de daden van haar ex of interpreteert ze de gang van zaken verkeerd?

Door de spannende wendingen, de leuke groep mensen en de heerlijke reis is Bewijs het maar van Anne-Marie Hooyberghs een lekker feelgoodverhaal waar je even in kunt verdwijnen. Dit boek krijgt 4 sterren van mij.

★★★★
Titel: Bewijs het maar | Auteur: Anne-Marie Hooyberghs | Uitgeverij Zomer & Keuning | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als: hardcover en e-book | 224 pagina’s | ISBN13: 9789020537192 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 18-12-2020 | Prijs: €17,50 en e-book €7,99 | Bestellen