Bikini’s & Kites


BikinisBo heeft een hippe bikinishop op het strand van Domburg. Daar verkoopt ze zowel bikini’s van bekende merken als haar zelf ontworpen bikini’s. Vandaar ook de naam Botique. Op een dag komt er een aantrekkelijke man (met een diepe basstem waar Bo wel uren naar zou kunnen luisteren) samen met een pubermeisje de shop binnen. Al gauw blijkt hij niet de vader, maar de oom van het meisje te zijn. De vonk staat meteen over en Bo is direct verliefd op hem. Maar dan blijkt Lars de broer van Harm te zijn en blijken ze samen de eigenaars van de kiteschool naast de shop van Bo te zijn. Harm, de man die Bo had gebombardeerd tot haar grootste vijand, omdat hij samen met de wethouder, maatpak Marcel, probeert te voorkomen dat er voor het nieuwe seizoen een vergunning wordt afgegeven voor het openhouden van Botique.

Bikini’s & Kites is dé beachread van dit jaar! Of je het boek nu op een zonnig strand of lekker in je eigen achtertuin leest, je komt zo in zomerse vakantiesferen! Dit komt omdat het verhaal alles heeft om een feelgoodroman te zijn: het is heel romantisch, zit boordevol humor en het verhaal heeft inhoud. Het is een verhaal met een lach en een traan. Door de zomerse tint is het heel geschikt als vakantieboek.

Ik had nog niet eerder iets van Anja Janssen gelezen, maar ze staat na het lezen van dit boek op mijn favorietenlijst, ook al had ik het boek uit mijzelf misschien niet direct uitgekozen. Want ik vind de omslag van dit boek een beetje aanvoelen als een tienerboek. Maar ik ben heel blij dat ik dit boek mocht lezen om te recenseren, want ik heb van elke bladzijde genoten! Ik vind dat Anja Janssen een heel prettige schrijfstijl heeft. Het verhaal is heel natuurlijk geschreven, alsof je er zelf bij bent. Natuurlijk moet een feelgood beschikken over een heerlijke portie romantiek en daaraan is in dit boek absoluut geen gebrek. Maar toch is het geen mierzoet verhaal geworden. Dit komt door bepaalde wendingen in het verhaal die ervoor zorgen dat je door het verhaal gegrepen wordt, waardoor je nog maar moeilijk kunt stoppen met lezen. Zo blijkt niet iedereen te zijn zoals hij/zij van tevoren overkomt, lijkt een ongeluk uit het verleden nog grote consequenties te hebben en blijkt “Wie is het” toch niet zo’n onschuldig spelletje te zijn!

Wat ik ook knap vond, is dat Anja Janssen mij hardop liet lachen. Door het hele verhaal zit heerlijke humor verwerkt waarom ik kon glimlachen. Maar het grappigste was het stukje over de gênante bilmassage. Wanneer ik hieraan terugdenk, voel ik opnieuw een lachkriebel opkomen!

Wanneer je het boek helemaal uit hebt, weet Anja Janssen je nog te verrassen met een prachtige slotzin, waar je echt even bij stil moet blijven staan. Ik vond hem in elk geval erg mooi en passend. Eentje om op te schrijven in een apart quotenschriftje, zodat je hem nog eens kunt teruglezen.

Kortom, Bikini’s & Kites is een heerlijk feelgood-boek dat ik iedereen kan aanraden om te gaan lezen. Ik waardeer het boek dan ook op 5 sterren.
Zomer en Keuning logo

★★★★★
BikinisTitel: Bikini’s & Kites | Inkijkexemplaar | Auteur: Anja Janssen | Uitgeverij: Zomer & Keuning  | Categorie: feelgoodromans  | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 272 pagina’s | ISBN13: 9789020550092 | Verkrijgbaar sinds: 5 juli 2022 | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 09-09-2022  | Prijs paperback: €12,50, e-book: €6,99 | Bestellen

35 tweedehands topboeken met 35% korting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.