Bittersweet


BittersweetEen nieuwe fase voor Lisa en Daniel

Lisa verbleef de laatste maanden eigenlijk al continu bij Daniel en zijn tante Mathilde, maar nu hebben ze het officieel gemaakt. Haar huisje is verhuurd en haar woonplek is nu in de gigantische villa van Mathilde.

Daniel heeft het ondertussen enorm druk met zijn werk en Mathilde gaat hard achteruit, maar gelukkig hebben ze elkaar en samen zijn ze oersterk. Wanneer Daniel een mooi aanbod krijgt, weet Lisa dan ook dat ze hem blindelings zal volgen.

“Zij heeft haar ouders nog, en haar zus Manon, die samen met haar man Leon en de vierling een eind verder woont. Ze hadden elkaar vorige week nog gezien, maar Daniel kon niet meekomen. Hij heeft het heel erg druk met zijn nieuwe project.” – Sandra J. Paul

Toch kan Daniel gezien de gezondheid van Mathilde en de enorme, met negen katten gevulde, villa, niet zomaar ja zeggen op het aanbod. Lisa en Daniel zullen echter ontdekken dat ze met elkaar altijd de juiste weg kunnen vinden.

Bittersweet van Sandra J. Paul is de laatste van de drie feelgood novelles over Daniel en Lisa.

In dit derde deel van de Office Candy serie stap je in op het moment dat Lisa officieel bij Daniel intrekt en tante Mathilde zienderogen achteruitgaat. Sandra J. Paul zorgt dat het geen enkele moeite kost om hun verhaal onmiddellijk weer helemaal op te pakken.

Het is sowieso leuk om te lezen hoe makkelijk de verhalen in elkaar overvloeien. En dat is niet alleen het geval bij deze reeks, maar ook bij de verhalen over Lisa’s zus Manon en haar gezin. Elk einde lijkt een nieuw begin in te luiden bij een van de twee stellen en Bittersweet voelt zelfs een beetje als een opmaat naar het komende boek over Manon en Leon.

Vreugde en verdriet gaan hand in hand in deze novelle, maar de minder vreugdevolle momenten drukken er geen sombere stempel op. Enerzijds omdat er in het verhaal niet genoeg ruimte is om dit zwaar te laten wegen en anderzijds omdat de personages van Sandra J. Paul een prettig en positief karakter hebben en, zowel afzonderlijk als als stel, uitstralen dat ze het wel zullen redden.

In Bittersweet nemen we afscheid van Daniel en Lisa, maar iets doet mij vermoeden dat we nog wel eens wat van ze zullen horen. Al is het alleen maar in Sandra J. Paul’s volgende boek over Lisa’s familieleden.
Books en Butterflies

★★★
BittersweetTitel: Bittersweet | Serie: Office Candy – deel 3 | Auteur: Sandra J. Paul | Uitgeverij: Books and Butterflies | Categorie: feelgoodromans  | Verkrijgbaar als: e-book | 41 pagina’s | ISBN13: 9789464661194 | Verkrijgbaar sinds: juli 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 22-08-2022 | Prijs e-book €2,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.