De derde nacht (3)


Recensie Cash 3 – De derde nacht door Sheila Vermeulen:
Waarom was hij ineens weg?

Met een opgelucht gevoel verlaat Jessica, samen met haar baas, de afspraak bij hun klant. Eenmaal buiten komen ze er echter achter dat Chris de auto heeft achtergelaten, maar dat hij zelf is vertrokken. En dat is een probleem, want Jessica wil eigenlijk niet alleen zijn met Maurice.

“Verbaasd kijkt Maurice op, verstoord in een uithaal van zijn vuist die anders zo meteen op de motorkap zou zijn neergekomen. Ik kijk hem aan. Die gast is zowat nog zieliger dan een asielhondje.”-Rhodé Franken

Jessica zal met Chris af moeten spreken, zodat hij de auto terug kan nemen. Alhoewel ze het bij die afspraak meer dan gezellig hebben, blijft de relatie met Chris onpeilbaar. Jessica besluit daarom om toch maar een keer met Arend-Jan en Jim af te spreken. Ondanks dat het bij lange na niet hetzelfde is als met Chris, helpt het haar zeker om haar gedachten te verzetten.

Met het gesprek over haar klacht tegen Maurice in het verschiet, en de mogelijke gevolgen hiervan voor haar carrière, kan ze ook wel een verzetje gebruiken.

De derde nacht van Rhodé Franken is het derde deel uit de Cash-serie. Een serie die bestaat uit een aantal wat dunnere boekjes waarin het personage Jessica centraal staat.

Rhodé Franken zet Jessica neer als een sterke vrouw, die weet wat ze wil. Haar kwetsbare kant komt in het verhaal niet heel vaak tot uiting. Jessica is vooral zelfverzekerd en niet verlegen over haar seksualiteit.

Daar waar het, in veel boeken binnen dit genre, toch vaak de man is die het initiatief neemt, is dit in de Cash-serie niet het geval. Het personage van Jessica heeft er geen enkel probleem mee om de eerste stap te zetten. Haar personage is behoorlijk open minded en de erotiek komt dan ook uitgebreid aan bod.

Rhodé Franken schrijft prettig en vlot, maar gaat aan sommige punten misschien wel iets te vlot voorbij of houdt dat net iets te luchtig. Daarbij denk ík bijvoorbeeld aan de situatie rondom de klachten tegen Jessica’s baas. Daar staat tegenover dat Jessica een leuk personage is om over te lezen, dat er in dit deel ruimte is voor nog een sterke vrouw en dat Chris nu ook iets tastbaarder wordt.

De derde nacht  is een lekker snel boek, waarbij je aan het einde vreselijk benieuwd bent naar wat er gaat gebeuren in De vierde verovering. Ook dit derde deel uit de Cash-serie krijgt 3.5 sterren van mij.

★★★★
Titel: De derde nacht | Serie: Cash 3 | Auteur: Rhodé Franken | Uitgeverij: Ambo|Anthos Uitgevers-Loft Books | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als: e-book en luisterboek | 100 pagina’s | ISBN13: 9789047205401 | Verkrijgbaar sinds: september 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 15-12-2020 | Prijs: e-book €2,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.