De tweede verleiding (2)


Recensie Cash 2 – De tweede verleiding door Sheila Vermeulen:

Kan ze hem vergeten?

Na haar opwindende rendez-vous met Chris weet Jessica eigenlijk niet wat ze ervan moet denken. Ze heeft niets meer van hem gehoord en ze heeft zelfs wat twijfels bij zijn motieven. Daarom spreekt ze opnieuw af met Arend-Jan, maar ondertussen kan ze Chris toch niet helemaal uit haar hoofd zetten.

“De schrik slaat me om het hart bij de gedachte dat mijn inmiddels vaste booty call er een maand niet zal zijn. Een hele maand! Dat is veel te lang. Ik verberg mijn schrik door een grote slok bier te nemen.” – Rhodé Franken

Op het werk wordt het gedrag van haar baas Maurice steeds ongepaster en niet alleen naar haar collega Karlijn. Ook Jessica begint er steeds meer last van te krijgen. Daarnaast kost ook de aanvraag van Chris haar een hoop hoofdbrekens. Vooral omdat Maurice haar er maar bij blijft betrekken.

Om haar hoofd even lekker leeg te maken gaat Jessica op stap met haar vriendin Eva en belanden ze in de club waar Eva en Chris werken. Die avond schenkt Chris niet alleen haar drankje in, hij geeft Jessica ook een briefje met zijn telefoonnummer. Zal Jessica daar gebruik van maken? En wat moet ze doen met het gedrag van haar baas?

Cash 2 – De tweede verleiding van Rhodé Franken is het tweede deel uit de Cash-serie over de bankier en levensgenieter Jessica.

Rhodé Franken zet ook nu weer een sterke versie van Jessica neer. Wel heb ik de indruk dat ik in dit deel meerdere versies van Jessica heb gezien. In het contact met Arend-Jan maakt haar personage een hele andere indruk dan in het contact met Chris.

In haar intieme relatie met Arend-Jan lijkt Jessica meer afgeleid, waardoor deze de fantasie van de lezers wellicht minder zal prikkelen. Wanneer Jessica gevoelsmatig meer betrokken is bij wat ze doet, of bij wie ze is, straalt haar karakter meer passie uit en daar nam de auteur mij veel meer mee in het verhaal.

De verhaallijn rondom de lompe baas en zijn totaal ongepaste gedrag wordt in dit tweede deel verder uitgebouwd. Het ongemak van Jessica-, en haar collega Karlijn, wordt meer benadrukt. Dit laat niet alleen de gevoeligheid van een dergelijke situatie zien, maar ook hoe lastig het is als je tegen dit soort machtsmisbruik aanloopt. Of dit nu op of buiten de werkvloer is.

Cash 2 – De tweede verleiding van Rhodé Franken eindigt op een wat onverwacht moment maar biedt, onder andere daardoor, wel weer voldoende leuke aanknopingspunten voor het derde deel, dat De derde nacht gaat heten. Dit tweede deel krijgt ook 3.5 sterren van mij.

★★★
Titel: Cash 2 – De tweede verleiding | Auteur: Rhodé Franken | Uitgeverij: Ambo|Anthos – Loft Books | Categorie: feelgood | Verkrijgbaar als e-book, luisterboek  | 100 pagina’s | ISBN13: 9789047205388 | Verkrijgbaar sinds: juni 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 17-08-2020 | Prijs: e-book €2,99 luisterboek €3.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.