Winter in Cockleberry Bay


Recensie Winter in Cockleberry Bay van Brigitte Audiens:
Nicola May heeft met Winter in Cockleberry Bay het vierde en laatste deel geschreven van de succesvolle serie van Cockleberry Bay. 

We gaan nog een keer terug naar het mooie en gezellige dorpje. Hier vinden we Rosa en haar gezin terug in hun nieuwe huis aan het strand. Josh, haar man, is naar New York vertrokken om daar enkele weken te werken. Rosa staat nu tijdelijk alleen voor de verzorging van hun zoontje Ned en uiteraard ook voor hun teckeltje Hot. Rosa vindt het moederschap zwaar en heeft weinig tijd om iets anders te doen. Natuurlijk krijgt ze hulp van haar familie en vrienden in de buurt. Maar Rosa voelt zich af en toe onzeker. Doet ze het wel goed?

Cockleberry Bay is druk in de weer om Kerstmis te vieren. Ze willen er een mooi feest van maken voor de bewoners. Zo maken we opnieuw kennis met de bewoners van Cockleberry Bay. Onder andere Luke (Lucas) heeft nu het hotel overgenomen en wil graag een kerstdorp bouwen. Dit gaat gepaard met problemen die hij niet verwachtte.

Rosa heeft de leiding van Rosa’s Café aan haar broer Nate overgedragen. De Corner Shop waar het grote avontuur allemaal begon, is in handen van Titch, de beste vriendin van Rosa. Titch is zwanger van haar tweede kindje.

Maar we weten dat Rosa niet kan stilzitten en ze wil graag een kerstconcert organiseren om haar goede doel te steunen, ter nagedachtenis aan haar grootvader. Je kunt je voorstellen dat dit ook niet eenvoudig zal verlopen.

Nicola May neemt ons opnieuw mee op sleeptouw door het kleine kuststadje waar iedereen iedereen kent. Elke dag is er wel iets gaande. Ook ditmaal worden de handen in elkaar geslagen en is er nooit verveling. In dit vierde deel is er heel veel actie, humor, liefde, spanning.

Nicola zorgt voor verschillende verhaallijnen die zich allemaal verweven tot een spannende plottwist.
De gekende personages zetten hun leven verder, maar het loopt niet altijd van een leien dakje. Complottheorieën worden gesmeed. Liefde en geluk komen om de hoek kijken. Enkele nieuwelingen worden geïntroduceerd.

Door de schrijfstijl van Nicola leest dit alles als een trein van begin tot eind. Zodra je begint te lezen, kom je aan in Cockleberry Bay en zie je al je vrienden en vriendinnen terug. Je kunt alle avonturen meebeleven, het slechte weer trotseren en naar het concert gaan luisteren.

Je merkt de ontwikkelingen op van de verschillende personages die ze maakten tijdens alle delen van deze serie. Dit is het leuke om een serie te volgen. Je ziet progressie en ontwikkeling. Je kunt een vergelijking maken van boek één tot boek vier.

Nicola May heeft echt haar best gedaan om deze uiterst leuke serie op een creatieve en uitzonderlijke manier af te sluiten. Dit is haar zeker en vast gelukt. Het is wel aan te raden om deze reeks op volgorde te lezen. Op die manier ben je volledig mee met alle gebeurtenissen en personages.

Prachtige afsluiter van een fantastische serie die 5* waard is.

★★★★★
Titel: Winter in Cockleberry Bay | Serie: Cockleberry Bay- deel 4 | Auteur: Nicola May | Uitgeverij: Zomer & Keuning | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 300 pagina’s | ISBN13: 9789020542523 | Verkrijgbaar sinds: december 2020 | Recensent: Brigitte Audiens | Datum recensie: 19-01-2021 | Prijs: €17.99, luisterboek €14.99 en e-book €9.99 | Bestellen 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.