Cranberryzomer


Recensie Cranberryzomer door Dayenne Wamsteeker:
Michael Hunter heeft zijn vrouw verloren en is overwerkt geraakt. Om alles op een rijtje te zetten, vertrekt Michael naar het idyllische kustplaatsje Hope Harbor. Tijdens zijn verblijf in Hope Harbor leert Michael bijzondere mensen kennen, doet hij mooie vriendschappen op, krijgt hij hoop voor de toekomst en dreigt hij zelfs verliefd te worden.

Tracey woont in Hope Harbor en heeft samen met haar oom een cranberrykwekerij. De kwekerij is een familiebedrijf, maar het wordt steeds lastiger het hoofd boven water te houden. Door een toevallige ontmoeting leert Tracey Michael kennen. Hij helpt haar met de kwekerij, de liefdadigheidsinstelling Helpende Handen en brengt weer liefde in haar leven.

Deze roman gaat over schuld, hoop en liefde. Dit zijn zeer boeiende en mooie thema’s die een grote rol spelen in het verhaal. Cranberryzomer draait om de romance die opbloeit tussen Michael en Tracey. Beiden zijn nog jong, maar hebben in het verleden hun partner verloren. Ze kampen met een schuldgevoel, waardoor ze nog niet openstaan voor een nieuwe liefde. Dankzij ontmoetingen in het dorp, wijze woorden van tacoman Charley durven ze steeds meer stappen richting elkaar te zetten. Het verhaal wordt vanuit beide perspectieven beschreven, waardoor je van beiden de gevoelens en gedachten kent en met hen kunt meeleven.

Naast Michael en Tracey speelt ook de oudere dame Anna Williams een belangrijke rol in het verhaal. Wanneer Michael in Hope Harbor arriveert, ontmoet hij allereerst Anna en zij biedt hem een logeerplek aan in haar gastenverblijf. Normaal leidt Anna een teruggetrokken bestaan, maar door het contact met Michael verandert zij en durft ze zich meer open te stellen. Hierdoor gebeuren er positieve dingen in haar leven, die ervoor zorgen dat haar leven weer meer kleur krijgt. Ontroerend om te lezen hoe je ook op oudere leeftijd weer hoop en plezier kunt krijgen in het leven.

Het boek Cranberryzomer van Irene Hannon speelt in het idyllische kustplaatsje Hope Harbor. Het kleine fictieve dorp ligt aan de kust van Oregon. De gemeenschap is hecht en iedereen kent elkaar. De plek van ontmoeting is de haven, waar ook Charley’s kraam staat. Hier kunnen mensen terecht voor een heerlijke lunch of voor een paar wijze woorden van de eigenaar. Charley kent iedereen, weet heel veel, maar roddelt niet. Hij weet treffende woorden mee te geven aan zijn klanten, waardoor ze aan het denken worden gezet of een duwtje in de rug krijgen om door te gaan. Het dorp en de korte ontmoetingen met Charley maken het verhaal compleet en bijzonder.

De schrijfstijl van Irene Hannon is toegankelijk, waardoor het verhaal prettig leest. Het verhaal is geschreven vanuit de perspectieven van Michael, Tracey en Anna, de drie hoofdpersonages. Je leert hen alle drie goed kennen, waardoor je met hen kunt meeleven. De epiloog van het boek is wat voorspelbaar, maar een gelukkig einde en daarmee sluit het verhaal mooi af.

Cranberryzomer van Irene Hannon is een heerlijke roman over schuld, hoop en liefde met hartverwarmende personages. Ik waardeer het boek met 4 sterren.

★★★★
Titel: Cranberryzomer | Leesfragment | Auteur: Irene Hannon | Uitgeverij: Kokboekencentrum | Categorie: Romans | Uitvoering: paperback | 368 pagina’s | ISBN13: 9789043531948 | Verkrijgbaar sinds: 03-06-2019 | Recensent: Dayenne Wamsteeker | Datum recensie: 27-9-2019 | Prijs: €20,99 | Bestellen