De stad van de liefde


De stad van de liefdeRecensie De stad van de liefde door Sheila Vermeulen:
Is dit de plek waar ze ware liefde kan vinden?

Nadat ze in een nogal vernederende situatie terechtkwam door de man met wie ze een relatie had, en die ook nog eens haar baas is, neemt Sophie ontslag en trekt ze zich terug. Haar beste vriendin kan het niet aanzien en stuurt haar naar Parijs.

Sophie heeft altijd al van deze stad gedroomd, maar is er nog nooit geweest en ze spreekt helaas ook de taal niet. Hierdoor belandt Sophie niet alleen in een aantal gênante situaties, ze maakt zo ook een paar nieuwe (knappe) vrienden.

“Maar goed, ergens tijdens de vlucht heeft mijn batterij het begeven en het papiertje waar het adres op staat, is inmiddels zo zeiknat dat ik alleen het woord Rue nog kan zien.”-Tamara Postma

Net wanneer ze denkt dat ze het geluk en de liefde gevonden heeft, moet ze voor een noodgeval terug naar Nederland en dreigt alles alsnog door haar vingers te glippen.

De stad van de liefde van Tamara Postma is een romantische novelle over een onverwachte reis naar de stad die voor de liefde lijkt te zijn gemaakt.

Het personage van Sophie heeft een haast romcom-achtige onhandigheid, die enerzijds voor een beetje plaatsvervangende schaamte zorgt en anderzijds ook erg vertederend werkt. Dit maakt dat je de novelle met een glimlach leest en Sophie wel het een en ander wilt vergeven. Het verhaal draait echt om Sophie, maar de bijrollen van haar zeer directe beste vriendin, een huisdier met een mening en natuurlijk ook de twee Franse mannen zijn een fijne aanvulling. Hun bijdragen variëren van lief tot grappig en tezamen maken ze de feelgood beleving nog net wat meer compleet.

Tamara Postma heeft een vrolijke en vlotte manier van vertellen. Ze houdt de belevenissen kort en zorgt dat ze goed in elkaar vloeien tot een fijn feelgood verhaal. Bij deze novelle draait het, naar mijn mening, niet zozeer om de verdieping, maar juist om een lekkere luchtige ervaring die je dat blije gevoel kan bezorgen. Als je hier naar op zoek bent en gewoon even wilt ontspannen, dan zul je De stad van de liefde waarschijnlijk, net als ik, met plezier lezen. Deze vrolijke en romantische feelgood novelle, die je door het mooie Parijs laat dwalen, krijgt 4 sterren van mij.

De Boekenvos

★★★★
De stad van de liefde bolTitel: De stad van de liefde | Auteur: Tamara Postma | Uitgeverij: De Boekenvos | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als: e-book | 75 pagina’s | ISBN13: 9798201730055 | Verkrijgbaar sinds: februari 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 18-03-2022 | Prijs: e-book €2,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.