De vakantie


Recensie De vakantie door Devika van Steeg:
Twee exen, hun dochter en hun nieuwe partners. Dat kan toch niet misgaan?

De vakantie is het nieuwste boek van Caroline Hulse. Het verhaal bevat veel humor, avontuur en brengt de lezer in de kerstsfeer. Want wat kan er misgaan als je op vakantie gaat met je ex, zijn nieuwe partner, jouw nieuwe partner en je dochtertje?

Om de kerst gezellig te vieren met hun dochtertje Isabella besluiten de exen Claire en Matt dat ze naar het happy forest vakantiepark kunnen gaan met Isabella en hun nieuwe partners. Maar nu de kerst toch langzaam dichterbij komt, vragen ze zich beiden af wie met dit misschien toch niet zo’n goed idee kwam. Het is te laat om nog te annuleren, dus het staat vast: de vakantie gaat door.

Eenmaal in het huisje hangt er een gespannen sfeer en de vijf worstelen zich door de week inclusief alle Verplichte Leuke Activiteiten heen. Maar naargelang de week vordert, bouwt de spanning tussen de exen en hun nieuwe partners zich steeds verder op. Dit is totdat dat ene 112-telefoontje wordt gepleegd. Wat zal er gebeurd zijn? Zal iedereen door de vakantie heen komen?

De lezer wordt meteen meegenomen in het verhaal doordat het verhaal begint met het 112-telefoontje. Wat er is gebeurd, wordt al vrij snel onthuld, maar wie verantwoordelijk is voor deze daad, is iets wat continu in je achterhoofd blijft rondspoken.

Gedurende het verhaal leer je de personages allemaal steeds wat beter kennen. Zo ook het dochtertje Isabella. Verschillende hoofdstukken zijn vanuit haar geschreven. In deze hoofdstukken praat ze tegen haar denkbeeldige reuzekonijn Posey. Hoewel ik de hoofdstukken vanuit Isabella erg leuk vond, hadden ze in mijn ogen geen toegevoegde waarde voor het verhaal.

De vakantie is echt een verhaal waar je eventjes in moet komen, maar zodra je in het verhaal zit, wil je graag weten hoe het afloopt. Ik vond het dan ook jammer dat het boek uit was, terwijl het einde nog vrij open was. Ik had nog niet eerder een boek van Hulse gelezen, maar ben zeker benieuwd geworden naar haar andere boeken.

Hulse heeft niet een erg vlotte schrijfstijl zodat je er echt eventjes in moet komen, maar ze weet door middel van humor en een uniek verhaal (met een boodschap) de lezer toch nieuwsgierig te houden tijdens het lezen.
★★★

Titel: De vakantie | Auteur: Caroline Hulse | Uitgeverij A.W. Bruna | Categorie: romans | Verkrijgbaar als paperback luisterboek en e-book | 368 pagina’s | ISBN13: 978940051172 | Verkrijgbaar sinds: 29-09-2020 | Recensent: Devika van Steeg | Datum recensie: 01-12-2020 | Prijs: €18.99, luisterboek: €11.99  en e-book €9.49 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.