Een dozijn gin & tonic, graag


Een dozijnRecensie Een dozijn gin & tonic, graag door Sheila Vermeulen:
Een gigantische kater en een vergeten avond

Wanneer Nova met haar hoofd tegen haar voordeur aangeplakt wakker wordt, heeft ze geen idee hoe ze daar terecht is gekomen. Sterker nog, ze heeft totaal geen idee wat er de vorige avond gebeurd is.

Door haar gigantische kater wil ze maar één ding en dat is slapen. Haar zusje Katie is echter absoluut niet van plan om Nova in bed te laten liggen. Als Katie haar ziet, is ze razend benieuwd naar de wilde avond die Nova moet hebben gehad.

“De spiegel verraadt alles. Dit is niet alsof ik onder een vrachtwagen heb gelegen, het is veel erger. Mijn haar is ontploft, de mascara zit over mijn hele gezicht en mijn rode lippenstift is overal aanwezig, behalve op mijn lippen.” – Lisanne Stam

Samen met Katie’s vriendje Bob proberen ze te achterhalen wat er op die vergeten avond allemaal is gebeurd. En waarom heeft Jarno zijn berichtjes aan Nova van diezelfde avond eigenlijk verwijderd?

Een dozijn gin & tonics, graag is het sprankelende feelgood debuut van Lisanne Stam.

Dit debuut komt in de vorm van een kortverhaal dat even voor een zonnetje in huis zorgt. Lisanne Stam maakt goed gebruik van de wat beperktere ruimte die een kortverhaal biedt en heeft een volwaardige vertelling rondom de gaten in Nova’s geheugen gecreëerd.

Een dozijn gin & tonics, graag is eigenlijk een beetje een mini-speurtocht in een feelgood omgeving. Het verhaal wordt vanuit meerdere personages verteld, waardoor er telkens een stukje meer informatie kan worden prijsgegeven, terwijl die informatie soms ook weer wat nieuwe vragen oproept.

Het verhaal heeft een zonnige sfeer en de personages passen goed bij die vibe. Lisanne Stam slaagt erin om de lezer nieuwsgierig te houden tot aan het einde, waar bijna alle vragen worden beantwoord. Het enige waar ik misschien iets meer over zou willen weten, is de situatie rondom Zara. Maar dat heeft meer te maken met mijn ‘alles willen weten’ aard, dan met het feit dat het verhaal zonder die informatie niet compleet is.

Een dozijn gin & tonics, graag van Lisanne Stam geeft je precies dat kleine stukje leesgeluk dat je bij een feelgood kortverhaal verwacht en krijgt daarom 4 sterren van mij. 


Books en Butterflies

★★★★
Een dozijnTitel: Een dozijn gin & tonics, graag | Auteur: Lisanne Stam | Uitgeverij: Books and Butterflies | Categorie: Feelgoodromans,  kortverhaal | Verkrijgbaar als e-book | 42 pagina’s | ISBN13: 9798201378950 | Verkrijgbaar sinds: augustus 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 23-08-2021 | Prijs: e-book €3,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.