Een liefde in de lente


Een liefde in de lenteRecensie Een liefde in de lente door Sheila Vermeulen:
Sommige liefdes kunnen je laten krimpen, maar de juiste geliefde zal je laten groeien.

Gilly en Helena zijn niet alleen moeder en dochter, ze zijn ook allebei heel tevreden met hun leven als zelfstandige vrouw zonder vaste partner. Gilly runt een succesvolle B&B en kan zich niet voorstellen dat ze haar huis ooit zal verkopen. Tot het moment dat de aantrekkelijke Leo in haar leven komt.

“Ze draaide zich om en zag een grote mooie auto en een man met zilverkleurig haar en een vriendelijke glimlach die zich over de passagiersstoel heen boog, zodat hij door het raampje met haar kon praten.”-Katie Fforde

Terwijl haar moeder worstelt met haar situatie, verandert er ook van alles voor Helena, die naam begint te maken als weefster. Ze moet haar huis uit, maar haar knappe huisbaas Jago regelt wel een nieuwe plek voor haar en haar bedrijfje. Helena en Jago raken bevriend, en brengen veel tijd met elkaar door.

Zullen beide vrouwen de juiste keuze maken als er diepere gevoelens ontstaan? Zal de juiste man hun hart veroveren?

Een liefde in de lente is een warm verhaal van de auteur die weet hoe ze de juiste feelgood sfeer moet creëren.

Het verhaal van Gilly en Helena komt op ingetogen wijze tot je. Katie Fforde schept een knusse sfeer waarbinnen de moeder en dochter ieder een eigen plek innemen. Gilly is erg zachtaardig en eigenlijk best bedeesd, terwijl haar dochter iets meer pit tentoonstelt.

Natuurlijk staat de liefde centraal, maar Katie Fforde koppelt daar, zowel bij Gilly als Helena, nog andere verhaallijnen aan die direct, en indirect, verbonden zijn met de mogelijke nieuwe liefdes van de vrouwen. Hierdoor zijn beide vrouwen genoodzaakt bepaalde zaken onder de loep te nemen, waardoor het verhaal ook wat extra energie krijgt.

Door middel van het gezin van Gilly’s zoon ontstaat er een interessant contrast met de warme karakters van Gilly en Helena. Het is vooral boeiend om de relatie van Gilly en haar zoon te volgen, waarbij je hoopt dat Gilly snel meer van zich af gaat bijten. Die uiteenlopende karakters zorgen ervoor dat het verhaal niet te zoet wordt.

Een liefde in de lente van Katie Fforde deed mij grotendeels denken aan een knapperig haardvuur, waarbij je tussendoor met sommige scènes heel even in de vrieskou wordt gezet. Dat laatste zou onprettig kunnen klinken, maar eigenlijk zorgt het juist voor een temperatuur die klopt. Boekerij logo

★★★★
Een liefde in de lenteTitel: Een liefde in de lente | Auteur: Katie Fforde | Uitgeverij: Boekerij | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 368 pagina’s | ISBN13: 9789022588956 | Verkrijgbaar sinds: maart 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 19-06-2021 | Prijs: €19,99 luisterboek €14,99 en e-book €11,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.