Een vleugje kaneel


Een vleugje kaneelAspen is werkeloos en woont al een tijdje weer in bij haar moeder, wanneer ze een baan als directeur krijgt aangeboden bij de Yukon school voor speciaal onderwijs. Een ding: de school ligt wel in Canada. Dus het zal even wennen zijn voor Aspen om van het zonnige Los Angeles te verhuizen naar het koude Dawson City. Ze hoeft er echter niet al te lang over na te denken en vol goede moed vertrekt ze naar Canada. 

Eenmaal daar aangekomen merkt ze al snel dat niet alles zo perfect is zoals diegene die haar heeft aangenomen deed overkomen. De school heeft een verleden waar je niet op zit te wachten als nieuweling en druk is het op de school ook niet. Er werken nog maar drie mensen en de school telt maar vijftien kinderen.

Gelukkig kan Aspen het wel goed vinden met de kok en tevens conciërge Parker. Ze begint zich steeds meer op haar gemak te voelen op de school. Langzaam maar zeker begint ze zich af te vragen wat er met de school aan de hand is en waarom het nu in zo’n slechte staat verkeert. Samen met Parker probeert ze de mysteries op te lossen die de Yukon school rijk is. Voordat het straks echt te laat is..

Een vleugje kaneel is een fijn lezende feelgoodroman die ik ook zo uit had gelezen. Het verhaal bevat een diepere laag door de goed uitgewerkte personages van wie ieder zo zijn of haar achtergrond heeft. Sommige personages verwarmen echt je hart en je kunt als lezer je echt goed inleven. Het is mede hierdoor zeker geen standaard roman die vluchtig doorgelezen kan worden. Ik had dit boek snel uitgelezen, maar dat is enkel omdat ik wilde weten hoe het verhaal afliep.

De mysteries rondom de school maken dat Een vleugje kaneel ook nog eens mysterieus overkomt en dat zorgt voor de nodige spanning tijdens het lezen. Voeg hier nog wat romantiek aan toe en dit verhaal bevat alle elementen om dit tot een succes te maken. En dat is dan ook meer dan gelukt. Ik geef Een vleugje kaneel 4,5 sterren.

★★★★
Een vleugje kaneelTitel: Een vleugje kaneel | Auteur: Olivia Hill | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: feelgood romans | Verkrijgbaar als paperback, e-book | 240 pagina’s | ISBN13: 9789493265363 | Verkrijgbaar sinds: 18-11-2022 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 14-11- 2022 | Prijs: €16.95, e-book €4.99 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.

dvp logo

ruime selectie tweedehands top literatuur uit binnen en buitenland bij Boekenbalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.