Het begint met een kus


Recensie Het begint met een kus door Sheila Vermeulen:
Altijd vrienden, maar nooit geliefden?

Flynn runt samen met zijn twee broers de dierenkliniek die zijn vader ooit is gestart. Zijn doofheid verhindert Flynn niet om zijn werk uitstekend te kunnen doen, maar zonder zijn assistente en beste vriendin Gabby zou dat wel een stuk lastiger zijn.

Dat hij al sinds zijn schooltijd gevoelens voor haar heeft, stopt hij zo ver mogelijk weg. Zijn verliefdheid zou hun samenwerking en vriendschap alleen maar in gevaar brengen. Maar soms lijkt het alsof zij ook op een bepaalde manier naar hem kijkt, waardoor het voor Flynn steeds lastiger wordt om zijn gevoelens te verbergen.

“Ze had zich die plotselinge flits van verlangen in zijn ogen maar ingebeeld. Dat is wat ze zichzelf de hele nacht had verteld nadat ze zijn huis had verlaten. En als haar buik warm was geworden en haar gezicht bloosde van een steek van verlangen, was dat ook een vergissing geweest.”-Kelly Moran

Laten Flynn en Gabby de kans op iets moois lopen om hun vriendschap niet in gevaar te brengen? Of kunnen ze naast beste vrienden ook geliefden zijn?

Het begint met een kus is het tweede boek uit de romantische Redwood Ridge serie over de drie knappe broers en dierenartsen Flynn, Drake en Cade O’Grady. In dit deel lees je het verhaal van Flynn en Gabby.

Met knappe, sexy en zorgzame mannen, die ook nog eens van dieren houden, kan je in het feelgood genre eigenlijk al bijna niet de mist ingaan. En de keuze om dit boek te lezen, bleek ook nu een schot in de roos. Het begint met een kus is, net als Het begint met een blik (het eerste boek uit de serie), een hartverwarmende en lieve feelgood roman.

Dat het verhaal hier en daar best een beetje zoetsappig is, draagt eigenlijk wel bij aan de charme van het boek. Zeker omdat het een kleine maar belangrijke boodschap over acceptatie, van zowel jezelf als een ander, in zich draagt. Daarnaast past het ook gewoon goed bij de setting en de personages.

De eigenaren en werknemers van de dierenkliniek vormen een leuke mengelmoes aan karakters, die stuk voor stuk plezierig zijn om te volgen. Ze maken je deelgenoot van hun dagelijkse leven, waarin ieder zijn eigen uitdagingen moet aangaan. In dit deel zijn de pijlen vooral op de dove Flynn en de wat onzekere Gabby gericht, die allebei hun eigen obstakels moeten overwinnen. Twee liefdevolle personages die je als lezer het liefst zo snel mogelijk samen wil zien komen.

Het begint met een kus van Kelly Moran is gewoonweg heerlijk om te lezen, en maar moeilijk weg te leggen. Dit, prima los leesbare, tweede deel uit de Redwood Ridge serie krijgt 4.5 sterren van mij.

★★★★
Titel: Het begint met een kus | Serie: Redwood Ridge – deel 2 | Auteur: Kelly Moran | A.W. Bruna Uitgevers  | Categorie: Feelgoodromans | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 352 pagina’s | ISBN13: 9789400511682 | Verkrijgbaar sinds: mei 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 20-03-2021 | Prijs: €12,99 luisterboek €10,99 en e-book €9,49 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.