Het huis in Mirrorlake


Het huis in MirrorlakeRecensie Het huis in Mirrorlake door Sheila Vermeulen:
Kun je gelukkig worden op de plek die je vroeger veel verdriet heeft bezorgd?

Hope keert, na het overlijden van haar moeder, terug naar de plek waar haar tweelingzus Hazel nog steeds woont, maar die Hope zelf achttien jaar geleden is ontvlucht. Ondanks de blijdschap van dit weerzien valt het verblijf in Mirrorlake Hope zwaar.

“Die tijden waren lang vervlogen en de gedachte eraan werd overschaduwd door een donkere wolk. Nu was dit huis vol nare en verdrietige herinneringen eigendom van haar en van haar tweelingzus.”-Olivia Hill

Hazel is al die jaren voor hun moeder blijven zorgen, waardoor haar wereld lange tijd heel klein is geweest. Wanneer een jeugdcrush en het baasje van het door de zussen gevonden hondje komen helpen met de verbouwing van het huis dat ze hebben geërfd, verandert er veel in het leven van Hope en Hazel.

Achter de liefdes die opbloeien, gaan echter geheimen schuil en de vraag is of de liefde de gevolgen van die geheimen kan overwinnen.

Het huis in Mirrorlake van Olivia Hill is een feelgood roman met een edge die zich niet direct openbaart.

Olivia Hill heeft een leuke no nonsense manier van schrijven. Ze vertelt lekker doortastend, maakt eigenlijk weinig gebruik van tierelantijntjes en weet toch de typische feelgood sfeer te vatten. En ondanks dat ik best van al die omlijstingen kan genieten, is het op zijn tijd ook lekker om op deze manier door een boek gepakt te worden.

Het verhaal van Het huis in Mirrorlake bevat naast liefde ook een aantal geheimzinnigheden die zich door de feelgoodroman heen ontvouwen. Als lezer ontdek je langzaamaan zaken die wel al in de lucht hangen, maar die nog niet direct helemaal duidelijk zijn. Sterker nog, bij sommige geheimen hoop je dat die nog lang begraven zullen blijven, zodat de gevoelens van de personages gespaard worden.

Persoonlijk moest ik heel even wennen aan de twee zussen, omdat ze soms een beetje ongemakkelijk op mij overkwamen. Al snel merkte ik dat daar een reden voor was. Hope en Hazel liepen allebei op hun tenen, omdat ze elkaar niet opnieuw kwijt wilden raken. Olivia Hill heeft dit proces, en het net onder de oppervlakte liggende ongemak dat daarbij hoort, op een mooie en voelbare manier meegenomen in haar verhaal.

Het huis in Mirrorlake van Olivia Hill is een fijn feelgood verhaal waarin naast de romantische liefde ook de liefde tussen de twee zussen een grote rol speelt. Dit lieve verhaal met ook een klein beetje spanning krijgt 4 sterren van mij.
dvp logo

★★★★
Het huis bolTitel: Het huis in Mirrorlake | Auteur: Olivia Hill | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 270 pagina’s | ISBN13: 9789493265042 | Verkrijgbaar sinds: februari 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 15-02-2022 | Prijs: €16,95 en e-book €4,99 | Bestellen

Storytel logo2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.