Het kattencafé


Het kattencaféDoor Mimi wordt alles anders

Als Leonie ja zegt op de vraag van haar buurvrouw of ze tijdens de vakantie op haar kat Mimi wil passen, hebben ze beiden nog geen idee dat dit kleine witte katje heel wat levens zal veranderen.

“Ze keek naar haar kat, die zich tevreden naast haar had opgerold. Maar waar moest Mimi dan heen? Peinzend stopte Susann Siebenschon het laatste stukje boterkoek in haar mond. Een kat ergens onderbrengen was nog niet zo eenvoudig.” – Charlie Jonas

Leonie is helemaal geen huisdieren gewend, maar ze gunt de al wat oudere Susann haar mogelijk laatste vakantie. En haar vriendin Maxie, die zelf gek is op katten, zegt dat het echt niet zo moeilijk is.

Mimi blijkt bij Leonie thuis echter meer dan een handvol te zijn, maar gelukkig vindt ze hulp in het boekencafé van Maxie. En Leonie is niet de enige die daar onverwachts vindt wat ze nodig heeft.

Het kattencafé van Charlie Jonas is een knus feelgood verhaal dat drie totaal verschillende vrouwen volgt, die allemaal geraakt worden door de eigengereide kat Mimi.

Het concept  is er één die niet alleen de feelgood liefhebber, maar ook menig kattenliefhebber, zal aanspreken. En de kleine Mimi vervult de eigenzinnige kattenrol met verve. Iedere kattenbezitter zal er op enig moment iets van hun eigen dierbare exemplaar in herkennen.

De auteur combineert vriendschap, onbaatzuchtige daden en onverwachte liefdes met de zorg voor Mimi en brengt dit alles samen in, en rondom, het huiselijke café van Maxie. De personages zijn vrij ingetogen en de gebeurtenissen zijn dat eigenlijk ook wel. Alhoewel de persoonlijkheid van Maxie nog weleens wil vlammen.

Charlie Jonas heeft iedere vrouw een ander karakter gegeven en ze krijgen alledrie de ruimte voor hun eigen ont- en verwikkelingen. Voor mij persoonlijk werd het verhaal soms wel iets te weinig in het moment, maar meer terugkijkend verteld. Hierdoor vond ik het wat lastig om bij de emoties van de personages te komen en kon ik toch net iets minder meeleven dan ik zou willen.

In zijn geheel is Het kattencafé van Charlie Jonas echter een fijn en hartverwarmend verhaal, waarin het leven van de personages een onverwachte wending krijgt vanaf het moment dat ze, direct of indirect, in contact komen met Mimi. Dit verhaal vol vriendelijke en zachtaardige personages krijgt 3.5 sterren van mij.
awbruna

★★★
Het kattencaféTitel: Het kattencafé | Auteur: Charlie Jonas | Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | Ook als e-book en luisterboek via Storytel | 304 pagina’s | ISBN13: 9789400514652 | Verkrijgbaar sinds: maart 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 11-08-2022 | Prijs: paperback €17,99 luisterboek €13,99 en e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.