Het zomerse geheim van Marigold


Het zomerse geheimVerliefde harten laten zich niet sturen.

Sybill en Coren runnen allebei een kunstcentrum en alhoewel je zou verwachten dat ze elkaar beconcurreren, kunnen ze eigenlijk best goed samenwerken. Ze delen zelfs regelmatig hun kennis met elkaar.

Sybill zou willen dat dat niet het enige was dat ze deelden. Ze vindt Coren namelijk meer dan leuk en ze denkt dat dat andersom ook het geval is. Alleen lijkt hij soms een onzichtbare muur tussen hen op te werpen.

“Maar hem zien staan in haar huis, bijna dichtbij genoeg om hem aan te raken, duwde bijna al die andere gedachten uit haar hoofd. Bijna – maar niet helemaal ……..”-Kirsty Ferry

Wanneer Sybill en Coren een gezamenlijke tentoonstelling organiseren, worden ze op een speciale wijze geraakt door het verleden. De vraag is alleen of dat iets betekent voor hun toekomst.

Het zomerse geheim van Marigold van Kirsty Ferry is een feelgood verhaal waarin heden en verleden elkaar op een bijzondere manier tegenkomen

Dit boek was deels zoals ik had verwacht en deels juist helemaal niet. Kirsty Ferry heeft de al eerder door haar beproefde feelgood weg bewandeld, maar heeft ook wat verrassende wendingen in petto voor haar lezers. En wat is lezen dan toch een fijn cadeautje. Je mag iets uitpakken waarin je zomaar iets onverwachts kunt ontdekken.

Het zomerse geheim van Marigold speelt zich zowel in de periode rond 1911, als in het heden af. Hierdoor volg je het verhaal ook vanuit verschillende personages, waarvan de vrijgevochten Elsie wat mij betreft het spannendst was. Zeker als je bedenkt in welke periode haar deel van het verhaal plaatsvindt. Overigens wil dat niet zeggen dat de andere personages niet interessant zijn, maar Elsie sprong er voor mij gewoon het meest uit.

Kirsty Ferry heeft een romantisch boek geschreven dat niet alleen boeiend is om te lezen, maar ook nog eens origineel is opgetekend in de manier waarop heden en verleden elkaar raken. Vooral in het begin, als nog niet helemaal duidelijk is wat er nu precies allemaal speelt en tijdens het onderzoek dat Sybill en Coren doen, heeft het verhaal een lekkere mysterieuze vibe.

Het zomerse geheim van Marigold van Kirsty Ferry boeit met de verhaallijnen, de personages en de romantiek en laat je met een paar hartverwarmende slotakkoorden tevreden achter. Dit sfeervolle verhaal krijgt 4 sterren van mij.
Choclit

★★★★
Het zomerse geheimTitel: Het zomerse geheim van Marigold | Auteur: Kirsty Ferry | Uitgeverij: Choc Lit NL | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 280 pagina’s | ISBN13: 9789493265226 | Verkrijgbaar sinds: mei 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 25-05-2022 | Prijs: €17,95 en e-book €5,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.