#ikdatethuis


ikdatethuisRecensie #ikdatethuis door Sheila Vermeulen:
Liefde vinden als je afstand moet houden. 

Samyra wil de pijn die ze voelde toen Steven haar hart brak, achter zich laten. Ze is klaar om weer te gaan daten. Maar net nu ze haar eerste stappen op dat pad heeft gezet, slaat het coronavirus toe.

Door de lockdown zijn de mogelijkheden beperkt en dan moet je inventief zijn. Daarom besluit Samyra het online daten een kans te geven. Dat kan tenslotte gewoon vanuit huis.

“Ik kan maar één iemand bedenken die zulke grappen uithaalt. Ik bal mijn handen tot vuisten en grom woest, terwijl ik vecht tegen mijn tranen. Wat een gemene streek van hem! ‘Ik vrees dat je mijn irritante buurman tegen het lijf bent gelopen’, stuur ik snel terug.” Lily Frank

Door een aantal leuke matches is Samyra hoopvol gestemd. Alleen moet die vervelende buurman dan geen roet in het eten gooien.

#ikdatethuis van Lily Frank is een leuke en vlotte feelgoodroman over het daten tijdens een lockdown.

Het is vast een uitdaging geweest om een goed evenwicht te vinden tussen het luchtige van het liefdesverhaal en de heftigheid van een pandemie die over de wereld heen dendert. Toch heeft Lily Frank dat wat mij betreft goed voor elkaar gekregen. Terwijl Samyra het virus en ‘het nieuwe normaal’ probeert te begrijpen, laat de auteur haar hoofdpersoon ook het dateleven weer oppakken.

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat #ikdatethuis op veel punten een herkenbaar verhaal is geworden. Iedereen heeft tenslotte zijn/haar weg moeten vinden binnen de beperkingen van de lockdown en velen van ons hebben wel eens een ongemakkelijke of juist hele leuke date gehad. De thuisdates zijn soms hilarisch, ze zijn origineel en vaak ook heel lief. Lily Frank heeft activiteiten bedacht voor haar personages die, ook zonder lockdown of quarantaine, garant kunnen staan voor een fijn tijdverdrijf.

Je kunt het dus wel aan Lily Frank overlaten om van daten in het coronatijdperk iets positiefs te maken, zonder dat ze daarbij de negatieve aspecten van de hele situatie uit het oog verliest. Maar omdat de personages kijken naar wat er nog wel mogelijk is, wordt de feelgood sfeer behouden. En op de een of andere manier, vermoedelijk omdat er altijd optimisme vanaf straalt, fleuren de verhalen van deze auteur mij iedere keer op.

#ikdatethuis van Lily Frank is een lekker luchtig en romantisch verhaal, dat wel wordt omlijst door een serieus randje. Deze thuisdate feelgood roman krijgt 4 sterren van mij.

dvp logo

★★★★
ikdatethuisTitel: #ikdatethuis | Auteur: Lily Frank | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 336 pagina’s | ISBN13: 9789403631950 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 27-10-2021 | Prijs: €18,99 en e-book €4,99 | Bestellen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.