Jij en ik ….. samengevat


Recensie Jij en ik ….. samengevat door Sheila Vermeulen:
Als je naar de ander kijkt, zie je hem of haar dan echt? 

Vera werkt voor een belangrijk literair tijdschrift en is zelf vooral verzot op romantische boeken. In haar gedachten leek het dan ook een goed idee om, tijdens een vergadering, voor te stellen om in het tijdschrift ook aandacht te besteden aan dergelijke liefdesverhalen. Dat dacht ze, tot het moment dat de woorden haar mond verlieten.

Haar knappe baas, die nogal eens verschijnt in haar met romantiek gevulde fantasieën, veegt haar voorstel met een paar woorden van tafel. Ondanks dat Vera zich schaamt voor dit voorval, wil ze Mr. Worth, met de hulp van haar favoriete auteur Ann Gregory, de schoonheid en waarde van dit genre laten zien.

“Dat is denk ik ook het mooiste aan schrijven. Je geeft een lezer even een leven dat ze graag zou willen hebben. Zelfs al gaat de echte liefde van haar leven met iemand anders.”-Annette Rijsdam

Tijdens haar pogingen om Mr. Worth te overtuigen, raakt Vera steeds meer gesteld op haar verwarrende baas en groeit het verlangen naar romantiek in haar eigen leven.

Jij en ik …. samengevat van Annette Rijsdam is een onalledaags feelgood verhaal, waarmee ze jouw wereld tijdens het lezen even mooier kleurt. Annette Rijsdam schrijft ook boeken onder de namen Anne May en Anne van Meij.

In dit verhaal kruip je helemaal in de gedachten van het personage Vera en dat is een plek waar een aangename chaos heerst. Vera heeft een bijzondere manier van denken, die even kort wat tijd nodig heeft om je er thuis in te voelen. Maar je zult al snel merken dat het een prettige plek is om te verblijven.

Jij en ik …. samengevat laat zich niet makkelijk vatten in één enkele omschrijving, omdat er eigenlijk ongemerkt heel veel informatie voorbijkomt. Informatie die de personages en de lezers uitdaagt om tussen de regels door te lezen. Annette Rijsdam geeft ruimte aan bijzondere personages, in een al even bijzonder verhaal.

Het verhaal laat zien dat je aangenaam verrast kunt worden als je niet overal een etiket op plakt. Dat het oké is om anders te zijn, zonder dat dat gelabeld hoeft te worden. Dat iedereen andere vaardigheden heeft. Als iedereen exact hetzelfde is en doet, kan tenslotte niemand excelleren in zijn of haar talent.

Voor mij omarmt Jij en ik …. samengevat een eigenheid, waarin onbevooroordeelde liefde kan opbloeien. Annette Rijsdam heeft een fijn en warm feelgood verhaal geschreven, waar ik erg van heb genoten en daarom graag 4.5 sterren geef.

★★★★
Titel: Jij en ik …. samengevat | Auteur: Annette Rijsdam | Uitgeverij: Ambo|Anthos -Loft Books | Categorie: feelgoodromans  | Verkrijgbaar als e-book | 268 pagina’s | ISBN13: 9789047206132 | Verkrijgbaar vanaf: 22 maart 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 27-03-2021 | Prijs: e-book €4,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.